"Pula pjeva" drugi put

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Uz puno uzbuđenja, razumljive treme, ali i hrabrosti i pjevačke posvećenosti, uz glasno bodrenje svojih vršnjaka, 80-ak pulskih osnovnoškolaca i nešto manje srednjoškolaca nastupilo je jučer i prekjučer u bivšem Pionirskom domu na audiciji za 2. dječji pjevački festival "Pula pjeva".

Nastupajući uz matricu ili pratnju instrumenta, kandidati su pjevali pretežito aktualne pop i rock hitove na engleskom jeziku, ali i poneke domaće pjesme. Njihovu vokalnu izvedbu, intonaciju i scenski nastup ocjenjivao je stručni žiri koji čine profesorice glazbe doc. dr. sc. Sabina Vidulin i Emanuela Pinzan Chiavalon, pjevačica grupe Nola Gabrijela Galant Jelenić te gitarist i tekstopisac pulskog sastava Delta Blues Gang Aleksandar Kajtez.

Rezultati će biti objavljeni sutra na internetskim stranicama Grada Pule, a oni koji su se plasirali u poluzavršnicu festivala (broj je neograničen i ulaze svi koji su ispunili kriterije), sljedeći će nastup imati 7. ožujka, također u prostoru Društva "Naša djeca" - bivšem Pionirskom domu. Finale će se održati početkom svibnja.

Ovaj dječji pjevački festival stručno i pedagoški vodi Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula, a cilj mu je poticanje kreativnosti, pretvaranje u umjetnički izričaj te time utjecanje na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter