Pula pjeva: Audicije i polufinale u Circolu

Tatiana Giorgi, Irena Peruško i Tamara Brussich (K. FLEGAR)
Tatiana Giorgi, Irena Peruško i Tamara Brussich (K. FLEGAR)

Osnovci i srednjoškolci koji žele sudjelovati na četvrtom Dječjem pjevačkom festivalu Pula pjeva, mogu se prijaviti sve do četvrtka 16. travnja, a sve informacije će naći na službenom web portalu Grada Pule (www.pula.hr) i na Facebooku. Audicije će se prvi put održati u Zajednici Talijana - Circolu, i to u petak od 17 sati, a na istom je mjestu, što je također novost, za 24. ožujka zakazano i polufinale festivala.

Finale u INK

Veliko finale uključeno je u službeni program obilježavanja Dana grada Pule i predviđeno je 6. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula, uz humanitarnu notu i direktan prijenos na Internetu, o čemu produkcijski brine MedVid. Najavile su to na današnjoj konferenciji za novinare u Komunalnoj palači pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i voditeljica ovog projekta Irena Peruško, predstavnica ZT-a Tamara Brussich te voditeljica Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula Tatiana Giorgi.

- Naš je festival postao već pomalo tradicionalan, a osim struke, podržavaju ga i roditelji koji na razne načine daju svoj doprinos njegovom održavanju. U protekle tri godine kroz "Pula pjeva" prošlo je više od četiristo djece, a sudeći prema dosadašnjim prijavama, interes i dalje ne jenjava, kazala je Peruško.

Istaknula je da im je cilj omogućiti djeci da se druže i pokažu ono što vole i znaju, nauče ponešto o glazbi, ali i o odgovornosti, potaknuti njihovu kreativnost i povećati samopouzdanje te im možda pomoći da pronađu svoj budući profesionalni put. Natjecateljski dio pred svim time doista pada u drugi plan, zaključila je.

Tatiana Giorgi je kazala da će ove godine u žiriju biti četvero novih članova - profesori glazbene kulture Bogdan Fabris i Sonja Milović, producent i glazbenik Edi Cukerić i tajnik Hrvatske glazbene unije Toni Perić.

- Od početka je kao članica žirija s nama Sofija Cingula, profesorica solo pjevanja na Muzičkoj akademiji, dok će šesti član biti iznenađenje iz svijeta estrade. U finalnoj će večeri sve sudionike na svojim glazbalima uživo pratiti članovi Čarobne frule. Izdvojila bih i činjenicu da će u revijalnom djelu programa još jednu šansu da se predstave dobiti djeca koja nisu među natjecateljima ušla u finale, rekla je Giorgi.

Više, bolje i drugačije

Tamara Brussich je naglasila da ih u ZT-u izuzetno veseli što će biti domaćini i festivalu pružiti nešto više, bolje i drugačije.

- U mogućnosti smo pružiti adekvatan, reprezentativni prostor u samom središtu grada, ali i kvalitetne tehničke mogućnosti. Drago nam je biti dio aktivnosti i projekata koje promovira Grad Pula, pridonijeti društvenim i kulturnim događanjima kojima oplemenjujemo i svoj program unutar Circola, rekla je Brussich i poručila da se nada kako će se svi zajedno ugodno osjećati tijekom festivala i da će djeca ponijeti lijepe uspomene.

Organizaciju i realizaciju projekta koji Circolo želi ugostiti i u njegovim slijedećim izdanjima, vodi Grad Pula, uz stručnu potporu Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula i veliku podršku roditelja osnovaca i srednjoškolaca koji sudjeluju. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter