Pula: Pitaj gradonačelnika o svemu što ti je važno...

Prijašnji susret gradonačelnika s građanima (D. ŠTIFANIĆ)
Prijašnji susret gradonačelnika s građanima (D. ŠTIFANIĆ)

S ciljem što kvalitetnijeg dijaloga i unapređenja komunikacije s građanima, pulski gradonačelnik Boris Miletić ponovno je pokrenuo susrete s građanima pod nazivom "Vi pitate, Boris odgovara". Svi zainteresirani uživo i izravno moći će gradonačelnika pitati o svemu što ih zanima o temama, planovima, izazovima i daljnjem razvoju grada Pule.

Susret s građanima održat će se u ponedjeljak, 23. lipnja u Zajednici Talijana Pule (Circolo) od 20 do 22 sata. Tribinom "Vi pitate, Boris odgovara" dodatno se želi potaknuti građane da sudjeluju u konstruktivnom dijalogu i participativnom upravljanju gradom.

Dosadašnje iskustvo komunikacije putem e-maila, kao i putem društvene mreže Facebook, na kojoj gradonačelnik godišnje odgovori na više od dvije tisuće upita građana, govori u prilog činjenici da su građani itekako zainteresirani za ove kanale komunikacije, kada je riječ o promišljanju Pule.

Osim toga, građani imaju priliku susresti se s gradonačelnikom i na redovnim prijemima u uredima gradske uprave u subotnjim terminima, a dosad je primio više od tisuću zainteresiranih građana.

Novost u komunikaciji s građanima su i javne tribine koje su organizirane krajem prošle godine po mjesnim odborima, a na kojima su građani imali priliku iznijeti svoje prijedloge i ideje, s ciljem izrade što kvalitetnijeg i transparentnijeg proračuna za 2014. godinu.

U dvosmjernoj komunikaciji s građanima, kažu u Gradu, ne treba zaboraviti ni e-Konzultacije gdje građani mogu ostaviti svoje prijedloge o važnim gradskim projektima. Ove su godine na taj način građani odlučivali i o načinu prometovanja Rivom te su mogli dati svoje prijedloge rješavanja uređenja rotora u Šijani.

Upravo zbog uspostavljanja inovativnih modela dvosmjerne komunikacije s građanima, koji su postali primjer i drugim gradovima, Grad Pula prepoznat je kao jedan od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter