Pula: Pirotehnika u WC-u uoci utakmice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoci utakmice 30. kola Prve hrvatske nogometne lige izmedu Istre 1961 i Rijeke u cetvrtak na stadionu SRC-a Uljanik u Puli policija je u sanitarnom cvoru na stadionu pronašla 32 komada pirotehnickih sredstava. Rijec je o dvjema dimnim kutijama za signalizaciju na moru, 12 dimnih kutija za koreografiju, pet baklji i trinaest komada improviziranih, rucno izradenih baklji s fitiljem.

Policija sumnja da su pirotehnicka sredstva za vrijeme utakmice namjeravali koristiti domaci navijaci te ce utvrditi kome ona pripadaju i kako su dospjela u sanitarni cvor za posjetiteljie stadiona.

Glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic Jukopila izvijestila je da je na utakmici bilo 250 pripadnika Demona i 150  Armade, te da je susret Istre i Rijeke prošao bez incidenata. No prije pocetka utakmice policija je u neposrednoj blizini stadiona zatekla cetvoricu pripadnika Armade te ih zbog alkoholiziranosti preventivno izdvojila i zadržala.

Dvije osobe, kojima je izmjereno 0,8 promila alkohola u krvi, samo su zadržane, a dvojcu s 1,19 i 1,31 promila alkohola sukladno Zakonu o sprecavanju nereda na sportskim natjecanjima slijedi i optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog drskog ponašanja.


Podijeli: Facebook Twiter