Pula: Pijani policajcima prijetili smrcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica Puljana u dobi od 44 i 24 godine uhicena su u nedjelju zbog napada na policiju. Prema rijecima Nataše Rogic Jukopila iz PU istarske, Puljani su zaradili kaznenu prijavu zbog sprjecavanja službene osobe u obavljanju dužnosti te zbog prijetnji.

Naime, oni su protekle nedjelje oko 0.20 sati u Koparskoj ulici u Puli, iza nekadašnje robne kuce Standa, tj. kod igrališta, s još tri osobe na sav glas pjevali i galamili te palili vatru na roštilju.

Po dolasku policije upozoreni su da se stišaju, što su i ucinili svi osim 44-godišnjaka i 24-godišnjaka. Dvojac pod utjecajem alkohola poceo je vrijedati policajce, pri cemu je 44-godišnjak komadom stakla od razbijene pivske krigle pokušao udariti policijskog službenika po glavi. U svom naumu nije uspio te je odmah uhicen.

Puljani nisu prestajali s divljanjem, vec su policajcima upucivali ozbiljne prijetnje smrcu. Nakon uhicenja 44-godišnjaka burno je reagirao 24-godišnjak koji je nasrnuo na policajce, odnosno rukama ih je hvatao za odore u namjeri da razdvoji policajca od svog prijatelja zbog cega je i on uhicen.

Obojica su privedena u policijsku postaju u kojoj je 44-godišnjak odbio alkotest, a 24-godišnjaku je izmjereno 1,29 promila alkohola u krvi.


Podijeli: Facebook Twiter