Pula: Pijani krim-policajac pucao u zrak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak je pulska policija oko 23.15 sati zaprimila dojavu o pucanju na parkiralištu u Verudeli u Puli, a dolaskom na mjesto dogadaja zatekli su službenika kriminalisticke policije PU istarske.

Policajac je doveden u postaju i prekršajno obraden. Utvrdeno je da je u pijanom stanju u društvu još nekoliko osoba na parkiralištu na Verudeli ispalio nekoliko hitaca iz službenog pištolja u zrak.

Pucnjava je uslijedila nakon povišenih tonova u pijanom društvu, no nije prijetila opasnost, niti je ugrožena sigurnost prisutnih osoba.

Protiv nesavjesnog policajca koji je u pijanom stanju bez razloga pucao u zrak slijede odgovarajuce prijave prema Zakonu o remecenju javnog reda i mira.

Osim toga, nacelnik PU istarske donio je rješenje o njegovom privremenom udaljavanju iz službe te je pokrenut disciplinski postupak zbog nedolicnog ponašanja te teže povrede službene dužnosti.

Policajac je u trenutku pucnjave bio van službe, a metke je ispucao je iz službenog pištolja, potvrdio nam je Marko Petkovic, nacelnik OKC-a PU istarske.


Podijeli: Facebook Twiter