Pula: Petero ozlijedenih u sudaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet je osoba lakše ozlijedeno u prometnoj nesreci koja se dogodila u srijedu oko 18 sati na raskrižju Ivanciceve i Mihoviloviceve ulice u Puli, saznaje se u  PU Istarskoj.

Nesreca se dogodila kada se 28-godišnjak iz Pule, upravljajuci vozilom marke Hyundai, pulskih registarskih oznaka, kretao Ivancicevom ulicom te se dolaskom do raskrižja s Mihovilovicevom ulicom, nije zaustavio na znaku STOP.

Puljanin je ušao u spomenuto raskrižje bez da je prethodno propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošcu prolaska te je u zoni raskrižja prednjim dijelom vozila udario u Ford, pulskih registarskih oznaka, kojim je kolnikom Mihoviloviceve ulice upravljao 23-godišnjak iz Pule.

Uslijed siline udarca, automobili su se zanijeli i udarili sa zadnje bocne strane, a potom su se ponovno zanijeli i udarili u betonski zid.

U nesreci su lakše ozlijedeni 28-godišnjak iz Hyundaia i njegovo dvoje malodobne djece te 23-godišnjak iz Forda i njegova 16-godišnja suputnica iz Pule.

Osim što je oduzeo prednost vozilu koje se kretalo cestom s prednošcu prolaska, 28-godišnjak nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a na stražnjem sjedalu nije na propisani nacin vezao ni svoju djecu, odnosno nije koristio posebnu sigurnosnu sjedalicu, kao ni posebno postolje, prilagodeno visini djeteta te protiv njega slijedi pokretanje prekršajnog postupka, kažu u PU Istarskoj. (S. PERŠIC, M. SARDELIN)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter