Pula peta po štedljivosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Internetski portal www.gradonačelnik.hr proveo je sveobuhvatnu analizu podataka Ministarstva financija Republike Hrvatske o izvršenju gradskih proračuna, odnosno koliko su gradonačelnici hrvatskih gradova u razdoblju od 2013. do 2015. godine trošili na službena putovanja i reprezentaciju.

Opredjeljenje koje daje rezultate

Po udjelu prosječnog izdvajanja za troškove reprezentacije u ukupnim rashodima od tek 0,11 posto, Grad Pula je u samom vrhu najštedljivijih gradova i nalazi se na petom mjestu.

- Zahvaljujući dugogodišnjim racionalnim i odgovornim upravljanjem javnim gradskim financijama, Pula je danas u samom vrhu najštedljivijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj. To je naprosto naše opredjeljenje koje daje rezultate i na to sam iznimno ponosan. Pažljivim raspolaganjem, ulaganjem i planiranjem svake proračunske kune u korist naših sugrađana, osiguravamo stabilnost javnih financija i razvoj naše Pule. Mjere koje smo poduzeli još prije desetak godina s ciljem racionalizacije poslovanja i povećanja učinkovitosti poput uvođenje elektroničkog poslovanja, objedinjene javne nabave, lokalne riznice i niz drugih, do danas su nam omogućili uštede koje se mjere u milijunima kuna. To prepoznaju sva relevantna istraživanja i financijske institucije poput Ministarstva financija RH i Instituta za financije, komentirao je, dva dana prije jučerašnjih lokalnih izbora gradonačelnik Boris Miletić.

Uštede u milijunima kuna

Miletić je, nastavivši, napomeno da je Pula danas među top deset hrvatskih gradova u kojima se najbolje živi, grad s najviše poduzetnika u odnosu na radno sposobno stanovništvo i nalazi se među gradovima koji najviše izdvajaju za svoje poduzetnike. Činjenica je, rekao je, i da smo među 100 najodrživijih destinacija svijeta te su svi ovi rezultati potvrda našeg rada i poticaj da i dalje nastavimo na tom putu za dobrobit svih naših sugrađana.

Pored Pule, među najštedljivijim gradovima su Zagreb, Sisak, Pazin i Samobor. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter