Pula: Parkiralište posvađalo Grad i investitora


U pulskoj Vrtlarskoj ulici ne nedostaje parkirnih mjesta jer, osim na Pula parkingovom parkiralištu ispred zgrade Porečanka, svoje aute vozači mogu ostaviti i na rampom zatvorenom parkiralištu pored zgrade, oko čijeg se vlasništva spore Grad Pula i porečka tvrtka TIM 90. Karta za sat vremena košta pet kuna, a prodaju ih i na rampi aute propuštaju supružnici koji kažu da parking naplaćuju po nalogu vlasnika te ne vide ništa sporno u tome, s obzirom na to da se na karti nalazi pečat tvrtke TIM 2.000 (preteča današnje tvrtke TIM 90) i da parking pripada zgradi.

Direktor tvrtke TIM 90 Darko Požarić rekao je da o naplaćivanju parkinga nema pojma te nas je uputio na voditelja zgrade i člana Uprave tvrtke Miliju Mirovića.

- Parkiralište je namijenjeno stanarima, a mi imamo svoj parking ispod zgrade. Turisti mogu ući na naš prostor jer je to privatni prostor zgrade, koji nije problem novinara. Naša je stvar što ćemo na njemu raditi jer svojim vlasništvom možemo rukovati kako god želimo. TIM 90 je svojim novcem uredio oba parkinga, a jedan smo dali Gradu da ga koristi. Ne bih ulazio u pitanje vlasništva gornjeg parkinga jer smo Gradu predlagali dogovore i kompenzacije, čak ga i tužili da nam vrati novac. Nama je sad važno da je u Vrtlarskoj ulici red jer je, prije nego što su parkirališta uređena, sličila smetlištu. Ne zanima me što Grad kaže, sud će reći svoje, rekao je Mirović.

Prodavači karata tvrde da stanari svoja parkirna mjesta imaju u podrumu zgrade, te da na privatno parkiralište mogu pustiti koga žele, a na nalog vlasnika i naplatiti parking. Također kažu da je Pula parking pokušao uzurpirati i gornje parkiralište te da su djelatnici već počeli plavom bojom ocrtavati parkirna mjesta, ali su ih uspjeli spriječiti da ga preuzmu.

No, iz Grada tvrde suprotno. - I donje i gornje parkiralište je u vlasništvu Grada Pule. Grad je stoga pokrenuo sudski postupak radi zaštite svog vlasništva. Za naplatu parkinga na javnim parkiralištima nadležan je jedino Pula parking. S obzirom na to da se radi o gradskoj nekretnini, svaka je naplata protupravna, i to je argument da se protiv osoba koje naplaćuju parkiranje pokrenu daljnji postupci. Ta nekretnina površine oko tisuću kvadrata određena je kao površina na kojoj će Pula parking naplaćivati, ali je uzurpirana pa je naplaćivanje onemogućeno, kaže Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu. (Piše Ana ŠIMIĆ; Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter