Pula parking u jedan dan montirao rotor

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U svega jedan dan, točnije u nedjelju od 19 do 23.30 sati djelatnici Pula parking montirali su "plastični" kružni tok na rivi, odnosno raskrižju ulica Riva i Starih statuta. Ovakvi ekspresni radovi odrađeni su da bi što manje ometali promet i da bi brojni vozači već u danas ujutro mogli nesmetano prolaziti ovim frekventnim raskrižjem.

Rotor je i montiran upravo da bi se povećala sigurnost i rasterećenje prometa jer ionako prometno opterećeno raskrižje na rivi u posljednje je vrijeme dodatno opterećeno zbog rekonstrukcije Vodnjanske ceste. Ta je prometnica u dijelu zatvorena za promet te se sva vozila preusmjeravaju na Partizanski put i Ulicu 119. brigade te se slijevaju na ovo raskrižje na rivi.

Prije samog montiranja privremenog kružnog raskrižja djelatnici Pula parkinga su prvo izmjestili stup javne rasvjete, a potom obilježili popratnu horizontalnu i vertikalnu prometnu signalizaciju. Cijeli je projekt izveden u suradnji s Hrvatskim cestama s obzirom da je riječ o zahvatu na državnoj cesti. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter