Pula parking kupio klizalište

Čak 10 tisuća posjeta zabilježilo je lani pulsko klizalište (Arhiva)
Čak 10 tisuća posjeta zabilježilo je lani pulsko klizalište (Arhiva)

I protekle zime, kada je postalo jasno da privatnici neće ostvariti projekt klizališta pod šatorom u Puli, Pula parking preuzeo je obavezu da Puljanima, pogotovo najmlađima ipak osigura zimske radosti na ledu. Sada je, u očekivanju vrućih ljetnih temperatura, ovo gradsko trgovačko društvo trajno osiguralo da Pula i Karolina ostanu centar pulskih zimskih radosti. Naime, nakon što je zimus više od deset tisuća posjetitelja klizalo podno Arene, Grad Pula i Pula parking odlučili su, da umjesto plaćanja najma ili dotacija za programe s oko 200 tisuća kuna po sezoni, konačno kupe klizalište.

Isplatit će se već u dvije godine

Nakon provedenog javnog natječaja pristigla je jedina ponuda riječkog Artica od kojeg je kupljeno mobilno klizalište za 447 tisuća kuna (s PDV-om), pa ispada da će ga Pula u dvije sezone isplatiti umjesto da ga iznajmljuje.

- Zbog velikog interesa javnosti, posebno djece koja uživaju u zimskim radostima, Pula parking je u dogovoru s Gradom Pula, kupio mobilno klizalište na kojemu će u budućim zimskim periodima uživati više tisuća posjetitelja svih generacija. I prošle zime je Pula parking preuzeo obvezu i iznajmio klizalište na Karolini da djeca, mladi i svi ljubitelji klizanja ne bi bili uskraćeni u takvoj vrsti zimskih radosti. S obzirom da se iznajmljivanje klizališta dugoročno ne isplati, Pula parking je klizalište kupio i tako Puljanima u narednim zimskim periodima osigurao dodatni sadržaj u gradu, mjesto za zabavu, druženje i uživanje u sportu, navode iz Pula parkinga.

U nešto više od mjesec dana tijekom protekle zime, odnosno zimskih školskih praznika, klizalištem je prošlo više od deset tisuća posjetitelja, a dnevno ih je znalo doći i do 600. Tako je klizalište u Puli, gdje je snijeg rijetkost, građanima, pogotovo onim najmlađima, osiguralo uživanje u zimskim radostima. Na klizalište su, uz brojne obitelji s djecom, dolazili organizirano i vrtići, škole, te osobe s posebnim potrebama, a bogat zabavni program na klizalištu uz disco večeri, maškare na ledu i Trapan Ins(l)ide hockey turnir, dodatno je začinjen proslavom Nove godine točno u podne. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter