Pula: "Pale sam na svijetu" u bivšem Pionirskom domu

Predstava "Pale sam na svijetu" (D. ŠTIFANIĆ)
Predstava "Pale sam na svijetu" (D. ŠTIFANIĆ)

U dobro popunjenoj dvorani narančastih stolica bivšeg Pionirskog doma u ponedjeljak navečer odigrana je predstava Male scene "Pale sam na svijetu", Jensa Sigsgaarda, u režiji Radovana Milanova. U predstavi, koja traje 40 minuta, glumi Ivica Šimić.

Uz minimalističku scenografiju - s globusom i gitarom, Šimić priča o dječaku koji je odjednom bio sam na svijetu, i kako se početna euforija onda pretvorila u tugu, a na kraju se ispostavilo da je sve to bio samo san. Šimić to čini na interaktivan način, uključujući djecu u svaku fazu predstave nastojeći ih čim više animirati, što su djeca odlično prihvatila.

Priča je to koja uvjerljivo opisuje dječačke snove i težnje, igra koja uvlači djecu u predstavu i čini ih ne samo sudionicima, već i stvaraocima predstave.

Predstava je jednostavna i prilagođena djeci i njihovoj mašti, koja ih na vrlo zoran i nezahtjevan način uči tome da materijalne stvari nisu važne, već su najvažniji čisto srce, dobrota, osjećaji, dobročinstvo, nesebičnost.

"Pale sam na svijetu" bezvremenska je priča danskog pisca Jensa Sigsgaarda koji generacijama živi među djecom, ali i odraslima, a Ivica Šimić uzima gitaru u ruke i već više od 20 godina priča poznatu priču o usamljenom dječaku te poručuje koliko je važno živjeti u okruženju ljubavi i prijateljstva. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter