Pula: Pala kiša, poplavila Šurida

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugotrajna kiša ponovno je uzrokovala velike probleme i zadala glavobolje stanarima Ulica Šurida u Štinjanu, posebno obitelji Hrvatin na broju 7. Naime, njihova je kuca tocno na raskrižju ulica na mjestu gdje se napravila udubina i u koju se slijeva voda iz okolnih ulica, a potom prelijeva u njihovo dvorište.

Prema rijecima predsjednika Mjesnog odbora Štinjan Dušanka Babica, trenutno je to najveci problem koji imaju u Štinjanu, jer traje vec duže od dva i pol desetljeca, a na tom podrucju živi i krece se veliki broj djece.

- Mjesni odbor inzistira na rješavanju to problema vec dugi niz godina. Konacno su u proracunu Grada Pule za ovu godinu bila uvrštena potrebna sredstva od 750 tisuca kuna za rješavanje oborinske odvodnje, ali su nam ih na prvom rebalansu odmah "skinuli" i sada smo prebaceni u proracun za 2011. godinu. Stanari su svojevremeno davali i suglasnosti, dovršena je projekta dokumentacija za koju je izdvojeno nekih 70-ak tisuca kuna i opet ništa. Do iduce godine mogu se promijeniti i neki zakoni, kao što to kod nas bila, i onda ce se opet sve odužiti, ustvrdio je Babic.

Olga Hrvatin podsjeca da se u drugim, novim naseljima, vec gradi cijeli profil slivnika, a oni su i dalje na cekanju. Kada je upitala zašto je to tako, receno joj je da je tamo i vrtic i da se ta imovina mora zaštiti, ali se ona pita zašto njenu imovinu nitko nije zaštitio vec 35 godina.

"Mi danas, kada god nešto planiramo, gledamo u nebo. Kada mi se kcerka udavala, gledali smo u nebo. Kada mi unuk slavi ovdje rodendan, gledamo u nebo. Pa cak i kada moram do trgovine moram dobro pogledati na sve strane, jer nisam se jednom vracala u kucu da bih se presvukla kada bi me neki automobil vec ispred kuce smocio vodom i blatom od glave do pete. Vec polako gubim živce zbog svega ovoga, a u Gradu kao da nikoga nije briga", ustvradila je Hrvatin.(S. ZRINIC TERLEVIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter