Pula: Padaju komadi fasada u centru grada

Fasada će se zasad otući, a kada će se urediti ovisi o stanarima (M. ANGELINI)
Fasada će se zasad otući, a kada će se urediti ovisi o stanarima (M. ANGELINI)

U noći s utorka na srijedu u Puli su sa zgrade u Usponu sv. Franje na broju 7 padali veliki komadi fasade, o čemu nas je obavijestio jedan od stanara. Upozorio nas je i da tim usponom ljudi često idu na putu prema crkvi sv. Franje te da postoji velika opasnost da neko bude ozlijeđen komadima fasade. Dragu Glumca, direktora Castruma, tvrtke koja upravlja tom zgradom, upitali smo što suvlasnici čine ili moraju učiniti da spriječe takve posljedice, za koje bi i sami bili odgovorni.

Glumac je rekao da su ovakve stvari u starom gradu, nažalost, već uobičajene i događaju se redovito nakon hladnijih noći i uslijed vjetra te kiše.

- Tu zgradu još nismo preuzeli od drugog upravitelja, ali napravit ćemo što se može i mora - otući ćemo problematične dijelove fasade. No, sve dok se suvlasnici sami ne odluče na saniranje cjelokupne fasade, koja je u jako lošem stanju, ne možemo puno učiniti, jer je to njihovo privatno vlasništvu. Kada se odluče, mi ćemo kao upravitelji prikupiti ponude i odraditi investiciju, rekao nam je Glumac. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter