Pula: Otvoreno klizalište na rivi

Umjesto na Verudeli, klizalište ove godine na rivi (N. LAZAREVIĆ)
Umjesto na Verudeli, klizalište ove godine na rivi (N. LAZAREVIĆ)

U sklopu programa "Prosinac u gradu" danas je u podne svečano otvoreno klizalište na pulskoj rivi, nadomak Veslačkog kluba. Bit će otvoreno do 1. veljače, a na njemu će se moći klizati svakodnevno od 10 do 22 sata.

Ovo je druga godina da klizalište organizira i vodi Sportski centar Tivoli, koji je i prošle godine bio nositelj projekta, a nedavno je izabran na javnom natječaju koji je raspisao Grad Pula.

Razlika je što je ove godine klizalište s Verudele premješteno na rivu, ne bi li bilo bliže građanima i djeci.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić na otvorenju je rekao da ga veseli pogled na ozarena dječja lice te zahvalio organizatorima na klizalištu, uz želju da ono u Puli postane tradicija. Župan Valter Flego naveo je da će na ovaj način zimske radosti imati priliku osjetiti i oni koji ne mogu otići na zimovanje.

Čast da klizanjem otvori ovogodišnju klizališnu sezonu pripala je dječjem gradonačelniku Mariju Tomašiću. On je rekao da je, kada je izabran za dječjeg gradonačelnika, znao da će prisustvovati raznim otvaranjima, no nije mogao ni sanjati da će dva puta u svom mandatu otvarati klizalište u Puli te pozvao svu djecu da dođu i oprobaju se u klizanju pored mora.

Na klizalištu će biti organizirano i učenje klizanja, uz stručno vodstvo voditelja In line kluba i koturaljkaškog kluba Pula, a moći će se učiti, osim osnovnih pokreta, i umjetničko te brzo klizanje, kao i hokej na ledu. Uz to, na klizalištu će biti organizirane i razne revijalne utrke, zabave na ledu te različita zabavna događanja.

Grad Pula i ove je godine, kao i prošle zime, zakupio jutarnje sate klizališta za predškolsku i školsku djecu te sportske klubove, koji će moći uživati na ledu. Prioritet će imati organizirane grupe predškolaca i školaraca, a potom i pulski sportski klubovi, koji će klizati tijekom radnog dana od 10 do 16 sati besplatno.

Obiteljska karta 50 kuna

Cijena klizanja (45 minuta) od ponedjeljka do četvrtka iznosi 20 kuna, od petka do nedjelje te praznicima 25 kuna, a postoji mogućnost kupovine i takozvane obiteljske karte koja za četiri osobe košta 50 kuna. Pretplata, od deset ulaznica, košta 120 kuna. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter