Pula: Otvoreno dječje igralište u Pattinaggiu

(S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)
(S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

Na inicijativu Javne ustanove Pula sport, danas je otvoreno novoizgrađeno dječje igralište u sklopu Sportskog centra Mirna, popularnom Pattinaggiu. Grad Pula financirao je uređenje novog igrališta s 50 tisuća kuna. Na 200-tinjak kvadrata nalaze se dvije ljuljačke, dvije penjalice, toranj za spuštanje te pomoćni konjić za najmlađe.

- Grad se trudi stvoriti grad po mjeri djece, a otvorenjem ovog, još jednog u nizu novouređenih igrališta prema propisanim standardima potvrđuje status "Grada - prijatelja djece", rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

- Namjera nam je od malih nogu stvoriti običaj dolaska na teren SC-a Mirna. Osim članova brojnih sportskih klubova koji ovdje djeluju, prostor Pattinaggia koriste učenici Ekonomske i Medicinske škole za satove tjelesnog odgoja. Budući da u blizini nema dječjih igrališta, a velik broj starije djece roditelji ovdje dovode na treninge, sada će i najmlađi imati svoj kutak za igru. Premda okruženo prometnicama, ovo će ograđeno i sigurno igralište za djecu zasigurno biti poput magneta. Dugoročno, u planu je postavljanje i antistres podloge, rekao je prilikom otvorenja Erik Lukšić, ravnatelj Javne ustanove Pula sport. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter