Pula: Otvoreno bolničko parkiralište sa 637 mjesta


Veliko parkiralište nove pulske Opće bolnice u ponedjeljak je konačno otvoreno nakon što je prošli tjedan uspješno prošao tehnički pregled i ishodovana uporabna dozvola. Prvo jutro parkiralište je bilo poprilično popunjeno, oko trećine parkirnih mjesta bilo je zauzeto vozilima. S obzirom da građani i korisnici usluga bolnice izvan Pule, još uvijek nisu znali da mogu na veliku parkirnu površinu, prvo jutro bilo je sasvim zadovoljavajuće, a korisnici parkirališta više nego zadovoljni otvaranjem.

Čak 637 parkirnih mjesta trebalo bi zadovoljiti potrebe korisnika bolnice, a, kako su najavili nadležni, za sada će do otvaranja nove Opće bolnice Pula parkiranje biti besplatno.

Pacijenti konačno odahnuli

Na parkiralište se vozilima ulazi direktno s novog kružnog toka u Santorijevoj ulici, a onda kroz pješački ulaz otvoren ispod zgrade patologije do bolničkih odjela. Od 637 parkirnih mjesta na novom bolničkom parkiralištu, 37 ih je osigurano za osobe sa smanjenom pokretljivošću, a 25 za motocikle. Bruto površina parkirališta iznosi 18.504 četvorna metra. Na parkiralištu je ugrađeno 49 stupova energetski učinkovite javne rasvjete s LED rasvjetnim tijelima. Parkiralište je spojeno na novoizgrađen sustav oborinske odvodnje u Santorijevoj ulici, a u slučaju velikih pljuskova višak voda prelijevat će se u retencijski bazen koji je smješten iza stare portirne kućice.

S novim parkiralištem odahnuli su pacijenti iz cijele Istre i zaposlenici bolnice, ali i žitelji obližnjih naselja čija su parkirališta, uz uske uličice u bolničkom krugu, također bila zakrčena automobilima svih posjetitelja bolnice.

- Ovo je super, nemam riječi. Naravno da je za sve korisnike bolnice ovo dobra stvar i uvijek ću koristiti ovo parkiralište. Pogotovo kao sada kada žurim na zakazani pregled u bolnicu, u dahu nam je rekla Marija Zorić.

Prvi objekt nove pulske bolnice koji je predan građanima i pacijentima na uporabu i kod drugih sugovornika u ponedjeljak ujutro naišao je na odobravanje. Pogotovo što je parkiralište otvoreno za besplatno parkiranje i građanima koji ne pohode bolnicu. (Goran ROJNIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter