Pula: Otvorenje Müllera do kraja travnja

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Nakon sivila zime i brojnih zatvorenih dućana u središtu Pule, stvari su se napokon počele pokretati s mrtve točke. Neki od sezonskih dućana počeli su s (pre)uređivanjem, ne bi li spremni dočekali novu sezonu i turiste, dok se na mjestu dugotrajno zatvorenih trgovina očekuje dolazak novih brendova.

Tako se u prostoru nekadašnjeg sportskog dućana u Laginjinoj uskoro otvara modni dućan marki Tally Weil i Tom Tailor.

Do kraja travnja planira se i otvorenje Müllera u Ciscuttijevoj ulici, u zgradi bivšeg Varteksa, koju je ova tvrtka kupila prošle godine. Kako vele iz Uprave Müllera, trgovina će na tri kata Puljanima i njihovim gostima ponuditi brojne artikle iz asortimana drogerije, parfumerije, zatim odjel igračaka i papirnice. U centru će se, kako vele, zaposliti oko 25 novih djelatnika.

Inače, natječaj za poslovođu i voditelje odjela zaključen je upravo proteklog tjedna, dok onaj za ostale djelatnike, poput trgovaca, još nije raspisan, no mnogi mu se, s obzirom na broj nezaposlenih, sigurno raduju.

Zamijetili smo i da se mnogi od dućana zatvaraju da bi se u njima, kroz nekoliko mjeseci, otvorile slične stvari drugih vlasnika. Primjerice, "Prvomajska" je tako ovih dana dobila novu prodavaonicu cipela. Pitanje je samo, kako uz posvemašnju krizu i sve slabiju kupovnu moć građana, trgovinu održati na životu? Mnogi i tu vide spas u sezoni i turistima nešto dubljeg džepa nego što je onaj domaćih ljudi. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter