Pula: Otvorena Nazorova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od ponedjeljka je za promet u potpunosti otvorena Nazorova ulica, koja je posljednja cetiri mjeseca bila zatvorena zbog rekonstrukcije i izgradnje novog sustava oborinske odvodnje.

U cetvrtak pak pocinju radovi u Ulici 43. istarske divizije, od Punte do križanja s Trinajsticevom, radi gradnje šijanskog kolektora, a ta ce dionica za promet biti zatvorena od iduceg ponedjeljka.

- U Nazorovoj je izgraden razdjelni sustav odvodnje, rekonstruirane sve komunalne instalacije, uveden novi pristup rješavanja oborinske odvodnje koji bi trebao rezultirati smanjenjem plavljena podrucja oko Trga Republike, što je i bilo uzrokovano velikim dijelom oborinskim vodama iz Nazorove.

Uredene su zelene površine koje ce biti u funkciji gradana, ali i sustava oborinske odvodnje, kaže Damir Prhat, procelnik pulskog odjela za komunalni sustav i imovinu.








U ponedjeljak ujutro još je trajala rekonstrukcija križanja Maruliceve i Kranjceviceve ulice. Usto, na dnu Nazorove, na križanju s Ulicom Marsovog polja, djelatnici Vodovoda sanirali su instalacije, no to nije bitno utjecalo na promet. Kišni vrtovi, kojima ce se takoder pokušati riješiti problem oborinskih voda, nisu još dovršeni.

Ujutro se moglo uociti da ce prometovanje Nazorovom imati i crnu tocku jer se vozaci zaustavljaju kod Zavoda za javno zdravstvo, što ce uzrokovati usporavanje prometa. Prometna policija ce zbog toga pojacano kontrolirati taj dio ulice.

Razmišljalo se o postavljanju stupica na obje strane ulice, ali to ne bi pomoglo buduci da se vozila zaustavljaju baš na kolniku, a ne na visokim nogostupima. Pravo rješenje bilo bi da zavod otvori vrata svog velikog parkirališta s bocne strane, odnosno iz Balotine ulice. (G. ROJNIC)

Busevi ponovno Nazorovom

Pulapromet obavještava da autobusi na linijama 2a (Verudela - Šijana) te 8a, 26, 27 i 28 (s autobusnog kolodvora za Valdebek, Vinkuran i Premanturu) od utorka ponovno prometuju Nazorovom ulicom.


Podijeli: Facebook Twiter