Pula: Otvorena izložba hrane i pića Histria 2014.

Vesna Sokić s tjesteninom od maka, čokolade i konoplje
Vesna Sokić s tjesteninom od maka, čokolade i konoplje

Svečanom dodjelom priznanja novim proizvodima danas je u pulskom Domu hrvatskih branitelja otvorena izložba hrane i pića Histria 2014., koja je okupila više od 170 izlagača.

Predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić rekla je tom prilikom da je cilj ove manifestacije, koja se održava već puna dva desetljeća, predstavljanje kvalitetnih, inovativnih proizvoda malih proizvođača. Posebna se pažnja pridaje novim proizvodima i onima s oznakom kvalitete.

Ove su godine priznanja tako zaslužila čak 32 izlagača, i to za 55 novih proizvoda - primjerice sirup od bazge, dimljenu riječnu ribu, oslikanu ambalažu u obliku starih hrvatskih etno-kuća, vinogradski sir, melat za tegobe dišnih putova i probavne tegobe, praline s punilom od đumbira…

Jaklin Majetić zahvalila je i tvrtci Pleter na prostoru te otkrila da se trenutno pregovara o tome da se najkvalitetniji proizvodi s izložbe plasiraju upravo putem ove tvrtke na cijelom području Hrvatske.

Istarski župan Valter Flego obećao je potporu Istarske županije u proizvodnji, ali i zaštiti istarskih proizvoda.

Sajam će sutra biti otvoren od 10 do 19 sati, a prekosutra do 17 sati. Ulaz je besplatan. (B. PETROVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter