Pula: Otvoren prostor Društva distrofičara

(B. PETROVIĆ)
(B. PETROVIĆ)

Danas je u Krmpotićevoj 2 u Puli svečano otvoren skladišno-poslovni prostor Društva distrofičara Istre, koji im je ožujku Grad Pula ustupio na desetogodišnje korištenje. Prostor veličine 45 četvornih metara, dvostruko veći nego prethodnih u Ravenskoj ulici, služit će za skladištenje ortopedskih i ostalih pomagala koje društvo redovito donira i posuđuje potrebitim osobama s područja Istarske županije.

Kako je rekao Davor Komar, predsjednik društva, u ovoj će godini uručiti čak 700. donaciju. Podsjetio je da su od 2005. do 2007. donirali na stotine računala svim udrugama te opremili medicinskim pomagalima sve koji su ih trebali. Najavio je da će u rujnu organizirati humanitarnu akciju kojoj je cilj skupiti donacije za bolničke krevete, a kojih još uvijek nedostaje.

- Zahvaljujemo se Gradu koji je na našu potrebu brzo reagirao i uručio nam prostor. S obzirom na to da je bio derutan, bez struje i vode, morali smo uvesti sve instalacije, zamijeniti drvenariju, prilagoditi ulaz za osobe u kolicima te ga u potpunosti opremiti. Moram reći da nam je prostor više nego dobar stoga se zahvaljujem svima koji su donacijama ili radom pomogli u njegovoj rekonstrukciji i opremanju, rekao je Komar.

Kako je napomenuo Komar, uređenje prostora krenulo je zahvaljujući Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, koja je inicijativu Društva pod nazivom "3, 4… hoooruk!" putem prijave na javni natječaj financirala s 15 tisuća kuna. Financijsku pomoć za uređenje i opremanje prostora u visini 37.700 kuna pružili su Istarska županije, gradovi Pula, Buzet, Rovinj, Pazin, općine Medulin, Vrsar, Barban, Tinjan, Kanfanar, Grota iz Pule, Juran Strojevi iz Pule, Vitar iz Štinjana, udruga MedulinArt iz Medulina, Dječji vrtići Medulin i Ciciban iz Medulina, OŠ Mate Demarina iz Medulina, područna Osnovna škola Banjole, Ortopedska ordinacija dr. Peharda i cvjećarna Florami Studio. Sveukupno je, za uređenje i opremanje prostora, ne računajući volonterski rad, utrošeno 53.100 kuna. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter