Pula: Otvoren dogradeni dio OŠ Šijana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zvukom roženica i šarmantnim prigodnim programom danas je svecano otvoren novi dio zgrade Osnovne škole Šijana. Na dva kata, u 500-tinjak kvadrata, profesori i ucenici uselili su se prvog dana drugog polugodišta ne skrivajuci oduševljenje što ce odsad i oni imati kabinet kemije, novu ucionicu informatike, multifunkcionalni prostor.

Više od svega znace im, doznajemo, kuhinja i blagovaonica koje do sada nisu imali te prostorije produženog boravka, a koji se dosad odvijao u dislociranom prostoru, što je stvaralo poteškoce u provodenju programa te predstavljalo rizik za sigurnost djece.

Dvije ucenice, Lara iz drugog i Ines iz prvog razreda o prostorijama produženog koji ce pohadati imale su samo rijeci hvale: sve im je jako lijepo, a posebno ih veseli što više nece biti daleko od škole.





Ravnateljica škole Alma Tomljanovic, ne skrivajuci ushicenje zbog novih školskih prostorija, u potpunosti prilagodenima i osobama s invaliditetom, naglasila je da su najvece vrijednosti nadogradnje upravo kuhinja i blagovaonica te prostorije za produženi boravak cime su dojucerašnje slabosti škole zapravo postale njene prednosti.

Uz zahvale prisutnima, županu Ivanu Jakovcicu, gradonacelniku Borisu Mileticu i njihovim kolegama, Marinu Roceu, projektantici Mirjani Kanjer i predstavnicima izvodaca te fra Tomislavu koji je blagoslovio novi dio škole, posebno je zahvalila svojim uciteljima i ucenicima koji su godinu i pol dana, bez ijednog izgubljenoga sata, radili i ucili okruženi bagerima i skelama.



Gradonacelnik Miletic je naglasio da je Pula u zadnjim godinama napravila veliki iskorak u osnovnom školstvu, izdvojivši pritom nadogradnju škole Vidikovac, novu školu na Velom Vrhu, ali i skori završetak novih prostorija škole Veruda. Župan Jakovcic istaknuo je pak simboliku otvaranja novih prostorija rijecima da je "otvarati škole u ova ne baš dobra vremena velika stvar, da je to dokaz da se Istra ne miri sa sadašnjim stanjem te se nece i ne smije predati".

Podsjetimo, radovi na školi Šijana poceli su u listopadu 2009. godine. Ukupna vrijednost izgradnje, s uredenjem okoliša i opremanjem, iznosi oko 5,7 milijuna kuna te je financirana iz decentraliziranih državnih sredstava.


Podijeli: Facebook Twiter