Pula: Otvoren 16. obrtnički sajam Istre


Vrata, ograde, peći, kamini i usisavači, kolači, med, salame i pašta, papuče, čarape te drvena i metalna galanterija samo su dio ponude koji će se do nedjelje moći degustirati, razgledati i kupiti na 16. Obrtničkom sajmu Istre koji je danas otvoren na pulskoj Karolini.

Čast da, rezanjem vrpce, sajam proglasi otvorenim pripala je ove godine istarskom županu Valteru Flegu. No, prije toga, brojne je uzvanike - od saborskih zastupnika, gradonačelnika i načelnika, preko predstavnika obrtničkih komora iz cijele Hrvatske, goste iz Slovenije i Italije, ravnatelje škola - u ime organizatora pozdravio predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska.

Kako je naveo, pulski sajam je mjesto gdje će se u iduća tri dana kupovati, razmjenjivati iskustva i sklapati novi poslovi. Osobni kontakt nezamjenjiv - Usprkos teškoj gospodarskoj situaciji i ove je godine broj izlagača gotovo identičan što pokazuje da su ovakvi sajmovi potrebni, bez obzira na napredak tehnologije, i da ništa ne može zamijeniti osobni kontakt, naveo je Paliska.

U ime domaćina sajma okupljene je pozdravio i pulski gradonačelnik Boris Miletić riječima da je Pula "jedno veliko gradilište" te da nas jedino investicije, koje znače posao, mogu izvući iz krize te zaključio da bi bagere dogodine volio vidjeti i preko puta, odnosno na još uvijek neiskorištenim prostorima pod ovlašću MORH-a.

Čak 178 raznih izlagača Na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode izlaže 178 raznih izlagača, među kojima 68 iz Istre, 83 iz ostalih dijelova Hrvatske te 27 iz inozemstva, a koji će posjetiteljima do nedjelje nuditi svoje proizvode ponuditi po nižim, sajamskim cijenama. Među izlagačima najviše je obrta, njih 92, tvrtki je 24, a izlažu i tri škole te 15 obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava.

Organizatori sajma su, uz Obrtničku komoru Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska obrtnička komora-Županijska komora Pula. Pokrovitelj mu je Ministarstvo poduzetništva i obrta, a glavni sponzor Istarska kreditna banka Umag. Sajam traje do nedjelje, radno vrijeme sajma je od 10 do 20 sati, s tim da se u nedjelju zatvara u 17 sati. (B. PETROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter