Pula: Otvara se Radićeva, a zatvara Smareglina

U Radićevoj ulici izvode se završni radovi (N. LAZREVIĆ)
U Radićevoj ulici izvode se završni radovi (N. LAZREVIĆ)

- Hvala svim građanima na strpljenju za vrijeme značajne izgradnje obalnog kolektora duž rive i u Flaciusovoj ulici. Bilo je teško dok su trajali i dok nisu okončani radovi i u posljednjem dijelu Flaciusove ulice. Ovo je, međutim, jako velik korak za Pulu, kompliciran projekt na teškoj i kompleksnoj dionici priveden je kraju, a do ljeta će biti zgotovljena i dionica unutar Uljanika, rekao je gradonačelnik Boris Miletić osvrnuvši se na otvaranje Flaciusove ulice u cijelosti za promet.

Igor Stari, direktor Herculanee, koja je, uz Hrvatske vode, investitor izgradnje obalnog kolektora, naveo je da je unutar brodogradilišta već izgrađeno 80 posto te dionice te bi do ljeta radovi trebali biti okončani. Predstoji još jedan veliki projekt, izgradnja pročistača za koji će ovih dana biti objavljen natječaj za odabir konzultanata, a sama izrada aplikacije kojom će se projekt kandidirati za EU-fondove trajat će godinu i pol dana, dakle do kraja 2015. godine.

Idućeg tjedna, kako je rečeno, za promet bi u cijelosti trebala biti otvorena Radićeva ulica.

- Već se pokazuje koliko je značajno otvaranje cjelovite Flaciusove ulice za promet. Promet Flaciusovom, Dobrilinom, bulevarom i Anticovom odvija se bez problema. Još kada se za desetak dana otvori u cijelosti Radićeva ulica, promet bi se trebao normalizirati jer će ona preuzeti velik dio prometa, a do izražaja će doći i rekonstruirana Rovinjska ulica, rekao je pročelnik Damir Prhat.

No, istaknuo je, nakon prvomajskih praznika slijede novi radovi u centru grada, točnije gornjem dijelu Laginjine, od Dobriline prema INK-u, te u Smareglinoj ulici gdje će se rekonstruirati dio urušenog i začepljenog kanalizacijskog sustava da bi se pospješila protočnost. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter