Pula: Otkup zemljišta za kružni tok

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlotjedni posjet državnog tajnika za infrastrukturu Tomislava Mihotica pulskom gradonacelniku Borisu Mileticu, na kojem je potvrdena državna izgradnja kružnog toka na dvije razine na ulazu u grad, vec je ovoga tjedna polucio konkretna rješenja.

Tvrtka Trafficon, koja na zahtjev Hrvatskih cesta po lokacijskoj dozvoli Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva izraduje parcelacijski elaborat, raspisala je poziv vlasnicima nekretnina na podrucju lokacije izgradnje da bi se utvrdile mede razgranicenja u svrhu otkupa zemljišta. Javni uvid održat ce se u petak ispred katastarskog ureda (Forum 13) od 12 do 15 sati.

Ovaj poziv korak je k rješavanju imovinskopravnih odnosa na lokaciji predvidenoj za gradnju kružnog toka nakon što su se geodetski uskladile granice gradnje da bi projekt sadržavao iskljucivo gradnju kružnog toka.

Do modificiranja je došlo zbog rekonstrukcije državne ceste D-66, od Šijane do Stancije Peliceti u tri faze, pri cemu je prioritet izgradnja kružnog toka. Štoviše, dio projekta koji je obuhvacao ovu gradnju vec je realizirao Grad prilikom proširenja prvog kilometra obilaznice, a rijec je o dionici u duljini od 200-tinjak metara od križanja s Ulicom 43. istarske divizije.

Prema najavama, izgradnja objekta na dvije razine trebala bi poceti iduce godine i predvida se da bi u iducih osam do deset mjeseci radovi mogli biti gotovi. Ishodovana je pravomocna lokacijska dozvola, a do pocetka radova riješit ce se svi imovinskopravni odnosi.


Podijeli: Facebook Twiter