Pula ostaje bez dvije ambulante

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 17. do 30. rujna gradonacelnik Boris Miletic donio je 20 akata o kojima je govorio na konferenciji za novinare u cetvrtak, izdvojivši odluke o izgradnji infrastrukture. Jedna se odnosi na nastavak radova u zoni male privrede Valmarin, dok je drugom ovlastio Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu za provedbu javne nabave kojom ce se tražiti projektant za rekonstrukciju Kandlerove ulice s pripadajucom infrastrukturom, sustavom fekalne i oborinske odvodnje te plinskom, vodovodnom elektro i telekomunikacijskom mrežom. Procijenjena vrijednost nabave je 780 tisuca kuna bez PDV-a.

"Radi se o izradi idejnih, glavnih i izvedbenih projekata s pripadajucim troškovnicima, ali je to tek prvi korak za uredenje Kandlerove. Još uvijek je preuranjeno govoriti kada ce poceti rekonstrukcija", rekao je Miletic i dodao da to gotovo sigurno nece biti u 2010. godini.

Ribarska zadruga Lanterna dobila je punomoc gradonacelnika da u ime Grada i na vlastiti racun ishoduje rješenje o uvjetima gradenja na nekretnini u vlasništvu Grada prema vec napravljenom idejnom projektu. Rijec je o pašnjaku od 1.422 cetvorna metra, a Miletic je pojasnio da im je to potrebno da bi se mogli kandidirati za europske fondove i unaprijediti svoje poslovanje.

Takoder, izrazio je nezadovoljstvo zbog odluke HZZO-a o smanjenju broja ambulanti opce medicine s 38 na 36, pogotovo zato što je u planu zatvaranje i ambulante dr. Branke Mandelovic-Rajko koja uglavnom brine o starijoj populaciji. "Pokušat cu, koliko to bude moguce, a pritom mislim i na pomoc Istarske županije, ocuvati te dvije ambulante. Neprihvatljivo je objašnjenje HZZO-a da se pacijenti mogu preraspodijeliti na one postojece", rekao je Miletic.

Dogradonacelnica Vera Radolovic, koja je imenovana predsjednicom povjerenstva za provedbu programa društveno poticane stanogradnje, najavila je da ce javni poziv za sve zainteresirane biti objavljen u subotu. Za iducu je srijedu najavila posljednju sjednicu povjerenstva koje odlucuje o financiranju poduzetnickih projekata "Pula 2009" te ustvrdila da ce time zakljuciti plasman svih planiranih sredstava u visini od 25 milijuna kuna. Najavila je i za iducu godinu pripremu slicnih programa u cilju olakšavanja poslovanja poduzetnicima.


Podijeli: Facebook Twiter