Pula: Oslobodena macka iz zapecacenog prostora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maca koja je, prema rijecima naših citatelja, bila zatocena u prostorima na Trgu I. istarske brigade u Puli od prije Nove godine napokon je oslobodena.

Kako nam je ispricao citatelj Mario Kocijancic, prostor bivše autokuce Falcon pecatirala je Porezna uprava, ali je macka ocito potom uspjela nekako uci u njega, ali ne i izaci. Pokušavali su doci i do vlasnika poslovnih prostora, zvali su i poreznu i veterinarsku inspekciju, ali ništa nisu postigli.

Maca je tako provela tri mjeseca u zatoceništvu, a dobri ljudi hranili su je kroz prorez izmedu ulaznih vrata i poda.

Nakon obilaska, tijekom kojeg smo se i mi uvjerili da mazno mace dolazi do stakla vec pri prvom lupkanju o prozor, kontaktirali smo veterinarsku inspektoricu Lovorku Tomicic koja je vrlo brzo dogovorila s Poreznom upravom oslobadanje životinje.

Problem je bio što pri otvaranju prostora mora biti prisutan i vlasnik, a on je bio na putu. Kada su se skupile sve tri zainteresirane strane, a to je bilo pocetkom ovog tjedna, macka je puštena.

- Kada smo došli i otvorili prostor, macke nije bilo. Zvali smo je, ali nije se odazivala. Stoga smo je krenuli tražiti, a obilje macjeg  izmeta po podu ukazivalo je na duži boravak životinje u tom prostoru. Kada sam pomaknula jedan stol ispod kojeg se nalazila fotelja, našli smo je kako spava. Probudili smo je, ali smo je ujedno i prestrašili te je izjurila iz prostorije na slobodu prije nego smo je uspjeli uhvatiti, ispricala nam je inspektorica Tomicic.

S vlasnikom prostora dogovorila je da se na nekoliko otvora u krovu, kroz koji macke ocito upadaju (jer ovo nije prva macka koju iz prostora oslobadaju) postavi mreža da se mogu ponovno popeti i izaci same.

- Mislim da je u ovom slucaju ova životinja upala kao vrlo mali macic i da je, zahvaljujuci hranjenju, narastao u lijepu macku. No, ocito je bio i naviknut boraviti u tom prostoru jer se jako uplašio kada smo ga probudili. U svakom slucaju macka je vani, na slobodi, a vlasnik ce postaviti mrežu tako da riješimo i za buduce moguce upadanje macaka u njegov prostor, istaknula je Tomicic.


Podijeli: Facebook Twiter