Pula: Optužen jer je na zebri naletio na oca i sina

Pješački prijelaz u Ulici Veruda gdje su nastradali otac i sin (D. ŠTIFANIĆ)
Pješački prijelaz u Ulici Veruda gdje su nastradali otac i sin (D. ŠTIFANIĆ)

Protiv vozača V. M. (61) koji je prošle godine automobilom u Ulici Veruda naletio na oca i sina dok su prelazili pješački prijelaz Općinsko državno odvjetništvo je Općinskom sudu u prosincu 2013. podnijelo optužnicu. Optužnicom se okrivljenom V. M. stavlja na teret da je iz nehaja skrivio prometnu nesreću u kojoj su sin i otac zadobili teške, odnosno osobito teške tjelesne ozljede za što je zapriječena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Nesreća dogodila kada su otac (29) i dvoipolgodišnji sin prelazili pješački prijelaz  četverotračne Ulice Veruda u blizini raskrižja s Krležinom. Već su prešli jednu traku jer ih je propustilo vozilo koje se kretalo iz smjera Verudele desnim trakom, ali ih je oborio fiat punto koje je dolazio istim smjerom, ali lijevom trakom. Udarac u pješake je bio toliko jak da ih je odbacilo desetak metara. Dijete je zadobilo izuzetno teške ozljede glave te je u stanju opasnom za život bilo prevezeno na liječenje u riječki Klinički bolnički centar. Otac, također teško ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti, bio je na liječenju u pulskoj Općoj bolnici.

Dok su se liječnici u Rijeci danima borili za život dječačića, pulska je javnost zahtijevala da se na toj prometnici izvedu zahvati koji bi zaštitili pješake i onemogućili automobilima brzu vožnju na što su stanari obližnjih nebodera godinama upozoravali. Naime, na toj širokoj četverotračnoj cesti, nekad poznatijoj kao Južni bulevar, često se događaju nesreće. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter