Pula: Oprezno kod kružnog toka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radovi na šijanskom kolektoru pulskoga kanalizacijskog sustava zapoceti proteklog cetvrtka izgradnjom kišnog preljeva u parku kod veterinarske stanice u ponedjeljak još nisu bili utjecali na promet na Punti. Razlog: u prvom dijelu dana nije se dogodilo više puta najavljeno zatvaranje dijela Ulice 43. istarske divizije od Punte do Trinajsticeve.

Iz Herculanee doznajemo da su vrijeme zatvaranja dijela prometnice prepustili izvodacu radova, no isticali su da ce dio od Punte do Trinajsticeve ulice biti zatvoren tijekom dana, pretpostavljajuci da ce se to dogoditi u poslijepodnevnim satima. Do zakljucenja ovog clanka prometnica je još uvijek bila otvorena za promet.

Vrlo je vjerojatno da u utorak više nece biti otvorena, pa se vozaci upozoravaju da obrate pažnju na privremenu regulaciju prometa.

Dionica Ulice 43. istarske divizije od Punte do Trinajsticeve ulice zatvara se za promet (osim za autobuse Pulaprometa) do kraja mjeseca. Pristup automobilima na Ininu benzinsku postaju i do poslovnice Raiffeisen banke bit ce omogucen iz Šijane, medutim nece biti moguce produžiti do kružnog toka. Iz Ulice 43. istarske divizije u smjeru centra promet ce se usmjeravati na Trinajsticevu, a iz centra prema Šijani Tršcanskom na obilaznicu.

Prekopavanje ovog dijela ulice obavljat ce se u dvjema fazama, od kojih se svaka odnosi na jednu prometnu traku. Iz Herculanee isticu da ce, s obzirom na prometni utjecaj, maksimalno ubrzati radove koji ce, pak, ovisiti o vremenskim prilikama i stanju postojecih instalacija u prometnici.

Po okoncanju radova, pocetkom travnja, zapocet ce oni na kružnom toku koji ce trajati do kraja svibnja. Tijekom tih radova promet na kružnom toku ce se odvijati u dva prometna smjeroa prema privremenoj regulaciji.

Krajem svibnja zapocet ce radovi u Ravenskoj koji ce se ovisno o dinamici izvodenja nastaviti u Kolodvorskoj, Ravenskoj i Akvilejskom prilazu, dok zadnja faza izgradnje kolektora predvida radove u Tršcanskoj i uz zgrade prema Putu za groblje.


Podijeli: Facebook Twiter