Pula: Opljackao Marymat, snimile ga kamere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu nešto prije 19 sati nepoznati je razbojnik, maskiran i naoružan nožem, opljackao prodavaonicu Marymat u Kandlerovoj ulici u Puli, a kamere u Prolazu Naše sloge su pokazale da je potom otišao prema Rivi.

U starom gradu je veci broj policajaca tragao za njim. Rijec je, doznajemo, o muškarcu u dobi izmedu 30 i 40 godina, visine oko 175, koji je bio odjeven u donji dio tamno plave, pamucne trenirke i u sivi prsluk.

U vrijeme razbojstva u Marymatu je bila sama prodavacica kojoj je muškarac, držeci velik nož u ruci, prišao i rekao da joj nece ništa uciniti, ali neka mu da novac iz kase. Prodavacica se od straha sva pocela tresti, ali ju je razbojnik umirivao da joj se ništa nece dogoditi.

Nakon što mu je predala novac, muškarac je tražio da mu da i cigarete, ali mu je rekla da ih ne drže u ducanu pa je napustio trgovinu užurbanim korakom.

Prodavacica nije znala reci u kojem je smjeru pobjegao, prema rivi, prema Forumu ili pak prema Gradskoj knjižnici. Medutim, snimke nadzornih kamera Glasa Istre u Prolazu Naše sloge otkrile su da je nakon pljacke bježao prema Rivi. Kamera ga je snimila u 18.47 sati kako trci iz smjera trgovine, a po odjeci nalikuje na nekoga tko se spremio na jogging. Bio je odjeven u trenerku s kapuljacom ispod koje je imao kapu te se trkom uputio prema rivi. (M. KOŠTA, snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter