Pula: Opet prevarant u hotelima Riviera i Amfiteatar

Hotel Riviera opet na meti prevaranta (M. MIJOŠEK)
Hotel Riviera opet na meti prevaranta (M. MIJOŠEK)

Protiv 41-godišnjeg Riječanina Lučiana Kancijanića podnesena je kaznena prijava zbog dva djela prijevare - boravio je u dva pulska hotela, a da potom nije podmirio troškove smještaja. Ovo je već drugi put u manje u tri mjeseca da su istovremeno nasamareni Riviera u Splitskoj ulici i Amfiteatar u Amfiteatarskoj. Podsjetimo, sredinom srpnja je austrijski državljanin poljskog porijekla Tomasz Stachurski (52), predstavljajući se kao tajni agent, poslovni čovjek i investitor, također prevario djelatnike tih hotela.

Neslužbeno doznajemo da je Stachurskog preuzelo austrijsko pravosuđe no do danas nema naznaka da će netko hotelima platiti počinjenu štetu.

Policija je utvrdila da je Riječanin od 24. rujna do 1. listopada boravio Rivieri i Amfiteatru te se potom udaljio ne podmirivši usluge, čime je tvrtke iz Pule oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Bojan Lipić, djelatnik hotela Amfiteatar koji je uhvatio Kancijanića nakon što je napustio objekt bez podmirivanja računa, ispričao nam je što se dogodilo.

- U turizmu radim već 15 godina i svašta sam doživio. Najviše me ljuti što nas neki ljudi na sve moguće načine pokušaju prevariti. Kancijanić nam je svašta govorio, od toga da će dobiti nasljedstvo do onoga "sada dolazim platiti". Kada je otišao iz hotela i nije se vratio s novcem, kolega i ja smo otišli u đir po gradu ne bismo li ga pronašli. Dok sam na mopedu prolazio pored parka ispod Arene, vidio sam ga krajičkom oka kako mirno sjedi na klupi i gleda u amfiteatar. Zaustavio sam se i prišao mu te sjeo pored njega i pitao kad će podmiriti račun. Malo se uznemirio i rekao da će odmah platiti. No, nismo ga htjeli slušati već smo ga otpratili do hotela te pozvali policiju. Ljuti me, prevario nas je za oko četiri tisuća kuna i nikom ništa, a to je jedan prosječni mjesečni dohodak nas radnika, rekao nam je Lipić.

Iz hotela Riviera nisu htjeli previše komentirati novi slučaj prevare jer im se prvi, kažu, negativno obio o glavu. Direktor Aldo Faraguna rekao nam je tek da opreza nikada dosta. Naglasio je da ako zatraže garanciju plaćanja unaprijed, ispadaju drski pred domaćim gostom, iako na takav zahtjev imaju pravo.

Kancijanić je krajem prosinca 2010. godine osuđen na šest mjeseci zatvora, odnosno uvjetno na dvije godine zbog kaznenog djela prijevare. Opatijski Općinski sud je također odredio da u roku od godinu dana mora vratiti 14 tisuća eura oštećenoj osobi iz Lovrana. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter