Pula opet poplavljena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nevrijeme koje je tijekom poslijepodneva pogodilo Pulu zadalo je muke vlasnicima poplavljenih kuca, ali i dežurnim službama koje su imale pune ruke posla s ispumpavanjem vode iz poplavljenih prostorija. Prema podacima dežurne službe pulske Javne vatrogasne postrojbe, do 19 sati imali su sedam intervencija i to uglavnom ispumpavanja vode iz podruma.

Poplava je bilo i u Štinjanu, na Šuridi, a u Puli na Rivi, u ulicama A. K. Miošica, Ciscuttijevoj te u središtu grada. U pulskoj meteorološkoj stanici doznali smo da je do 18 sati na podrucju Pule palo osam litara kiše po cetvornom metru, a nešto kasnije cak 15 litara po kvadratu. Padala je i jaka tuca te puhao snažan vjetar, a nevera je Pulu pogodila po takozvanoj škuroj buri koja zimi na priobalje donosi i snijeg.

Obilna kiša nije zaobišla ni zgradu Glasa Istre na Rivi, gdje su poplavljeni podrum i prostorija za pušace. Vatrogasci su tako morali i ondje intervenirati. Na srecu vece materijalne štete nije bilo, iako je kiša prodrla i u pulsku redakciju te u portirnicu u prizemlju.

Nevrijeme je do Istre pristiglo preko Alpa i sjeverne Italije gdje se trenutacno nalazi centar ciklone. Prema procjenama meteorologa, oblacno i nestabilno vrijeme zadržat ce se nad Istrom još dva dana nakon cega se ocekuje postupno poboljšanje. Tlak zraka ce polako rasti, a jaka bura ce okrenuti na jugo. U srijedu se ocekuje razvedravanje.


Podijeli: Facebook Twiter