Pula: Operativnim planom do zaštite djece i mladih

Vijeće za komunalnu prevenciju za 2014.
Vijeće za komunalnu prevenciju za 2014.

Na drugoj sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule donesen je, između ostalog, Operativni plan Vijeća za komunalnu prevenciju za 2014. godinu koji je usmjeren na zaštitu djece i mladih.

Predsjednica Vijeća Elena Puh Belci istaknula je među glavnim aktivnostima Operativnog plana za ovu godinu - podizanje razine informiranosti o problemima sigurnosti na lokalnoj razini, kao i stvaranje objektivne slike problema pomoću stručnjaka i institucija o određenoj tematici.

Kako je rečeno, aktivnosti nadalje uključuju i realizaciju edukativnih projekata s naglaskom na dva najznačajnija. Riječ je o projektu "Pula - reci drogi NE!" u sklopu kojega će, uz pomoć The/Arto projekta, prvog sustavnog projekta edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj, 589 učenika sedmih razreda osnovnih škola zajedno s roditeljima izvesti edukativnu i interaktivnu predstavu.

Drugi značajan projekt je "Edukacija roditelja o odgovornom roditeljstvu u prevenciji i ranom otkrivanju ovisnosti o drogama/alkoholu". Ovaj projekt Vijeće će prijaviti na natječaj "Najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice" u povodu međunarodne konferencije Sigurnosti gradova – SIGG 2014. godine.

Vijeće je preventivno djelovanje usmjerilo na pet sigurnosnih prioriteta, dok se pri izradi Operativnog plana posebna pažnja posvetila djeci i mladima te zlouporabi opojnih droga i alkohola.

Pri izradi Operativnog plana korišteni su podaci dobiveni iz raznih provedenih istraživanja na području Istarske županije i u suradnji Grada Pule i institucija koje sudjeluju u Vijeću. Tako u radu Vijeća, osim predstavnika Upravnih odjela Grada Pule, sudjeluju i predstavnici Policije, Ureda državne uprave Istarske županije, Zavoda za javno zdravstvo IŽ, Općinskog suda, Crvenog križa i Centra za socijalnu skrb. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter