Pula: Opasne rupe na Vodnjanskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec više od pet mjeseci na Vodnjanskoj cesti, u blizini tamošnje agrarije i autokuce, tocnije uz rub ceste, i to s obje strane, zjape otvorena dva poprilicno duboka i opasna kanala.

Njihova je funkcija bila da odvode kišnicu s okolne poljane, odnosno veliku kolicinu vode koja je poplavila obližnji stambeni objekt, ali i prometnicu, i to još u studenom prošle godine.

Rupe su zapravo otkopane da bi se u funkciju vratio kanal koji prolazi ispod prometnice, a koji je bio zatrpan. Iako su rupe vec prvog dana bile propisno oznacene reflektirajucim stupicima i trakama, danas samo stupici upozoravaju vozace, a i pješake, da je vrlo opasno približiti se rubu kolnika.

Na fotografijama je vidljivo da se u kanal s jedne strane vec poceo urušavati teren ispod asfaltnog sloja, pa je osim za pješake rub ceste opasan i za vozila koja se krecu Vodnjanskom.

Na opasnost za pješake pak upozorili su nas stanari koji se svakodnevno krecu tim dijelom ceste, a koji su zbog rupa primorani hodati manjim dijelom kolnika. Kanale bi stoga valjalo promptno osigurati, obilježiti ili pak sanirati. Zlu ne trebalo.


Podijeli: Facebook Twiter