Pula: Olakšano prometovanje s Punte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od petka ce na snazi biti izmjena preregulacije prometa uvedene u središtu Pule zbog gradnje obalnog kolektora. Dio Ulice Dubrovacke bratovštine od Amfiteatarske ulice (kod sidra) do semafora u Istarskoj ponovno postaje dvosmjeran te se ukidaju parkirna mjesta na obje strane prometnice.

Prvobitnom preregulacijom taj dio ulice bio je jednosmjeran od semafora prema rivi, dok se iz Amfiteatarske nije smjelo skretati u taj dio ulice, vec Carrarinom prometovati do Giardina.

Izmjenom se namjerava olakšati prometovanje iz smjera Punte prema centru grada te sprijeciti gužve koje su nastale prilikom ukljucivanja tih vozila na Giardinima.

- Prevelika se gužva stvarala u Carrarinoj ulici, a pogotovo je problematicno bilo kod zgrade Fine gdje su se vozila teško ukljucivala u promet Giardina i u Zadarsku ulicu. Ovako cemo omoguciti da promet iz Amfiteatarske, dakle s Punte, nastavi prometovati dvotracnom prometnicom prema Rakovcevoj ulici, a na raskrižju ce semafor raditi uz senzore po novom režimu, kaže Damir Prhat, procelnik odjela komunalnog sustava i imovine.



Procelnik je i prije uvodenja nove preregulacije prometa središtem grada najavio da ce prvi tjedan pokazati nedostatke, a moguce je da ce se uvoditi nove izmjene ovisno o potrebi.

- Razmatraju se i drugi detalji preregulacije, a detaljna analiza ce pokazati je li potrebno još izmjena. Poput, primjerice, zabrana dvosmjernog prometa dijelom Dobriline ulice, odnosno onemogucavanje skretanja iz Radiceve prema kazalištu.

Doduše, ukidanjem nekoliko parkirnih mjesta iz smjera bulevara omogucilo se lakše skretanje prema Giardinima, usto semafor na bulevaru kod Doma branitelja vjerojatno ce se staviti u treptajuci rad da bi se ubrzala protocnost, najavljuje Prhat.

Režu se grane stabala na rivi

Stoljetni drvored duž rive prilikom gradnje obalnog kolektora nece biti srušen, ali vec dva dana režu se grane nadvijene nad prometnicom da ne bi smetale teškoj mehanizaciji.


Podijeli: Facebook Twiter