Pula: Odvoz smeca nece poskupjeti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula odobrio je Herculanei promjenu cijene skupljanja, odvoza i odlaganja komunalnog otpada nakon što je izmijenjen nacin obracuna. Na zahtjev za promjenom cijene pozitivno je mišljenje 1. veljace dao i pulski Savjet potrošaca.

Gradonacelnik Boris Miletic jucer je prezentirao akte donesene od 28. sijecnja do 3. veljace. Tom je prilikom rekao da je Herculanea temeljem zakonskih odredbi utvrdila nacin obracuna troškova gospodarenja komunalnim otpadom te shodno tome prijavila i promjenu cijena za skupljanje, odvoz i odlaganje komunalnog otpada za domacinstva i gospodarstvo.

Naime, izmjenama Zakona o otpadu propisan je novi nacin obracuna cijene, po kriteriju volumena. Za kvadrat prostora volumen spremnika iznosi 1,84 litre.

- Primjenom novog obracuna korisnicima se nece povecati cijena usluge, a nekima ce se ona i smanjiti, ovisno o kvadraturi, za jednu do dvije lipe, ustvrdio je Miletic.

Izmedu ostalog, donio je i odluku o otkazivanju ugovora o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Grada, i to Matiji-Mislavu Baradi, koji je 2004. godine zakupio prostor u Prolazu kod zdenca broj 4 za 5.343 kune mjesecno, potom Technolineu koji je 1998. zakupio prostor u Ulici Sergijevaca br. 10 za 8.950 kuna mjesecno, Mirjani Jacmenjak koja je prostor u Ulici Dubrovacke bratovštine broj 2 izlicitirala 1991. godine za 128 kuna mjesecno (6 kvadrata) te splitskoj tvrtki Makro promet koja je poslovni prostor u Trinajsticevoj 6 izlicitirala 2004. godine za 5.600 kuna mjesecno.

Ugovori se otkazuju od 15. veljace, a u roku od dva mjeseca zakupci prostore moraju zapisnicki predati Gradu.

- Ugovori se otkazuju zbog dugovanja zakupaca, odnosno neplacanja zakupa. Po podacima odjela za proracun i gospodarstvo, Barada duguje 361 tisucu kuna, Technoline 251 tisucu, Jacmenjak tri tisuce, a Makro promet 62 tisuce kuna, odnosno ukupno oko 677 tisuca, rekao je gradonacelnik.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter