Pula: Odigran Memorijal Franka Radolovića

Nikola Prelčec (Toledo Pizzeria Jupiter) tijekom četvrtfinalnog dvoboja protiv MNE Verude
Nikola Prelčec (Toledo Pizzeria Jupiter) tijekom četvrtfinalnog dvoboja protiv MNE Verude

Toledo Pizzeria Jupiter pobjednik je 11. izdanja malonogometnog memorijala "Franko Radolović", koji se u spomen na tragično preminulog mladog pulskog sportaša ovog vikenda igrao na terenima s umjetnom travom na Verudeli. "Pizzajoli" su u finalu nakon izvođenja kaznenih udaraca svladali El Stil i tako ih zaustavili na putu do trećeg uzastopnog slavlja na ovom turniru, a sa sebe napokon skinuli epitet momčadi koja igra odlično i onda poklekne na posljednjoj prepreci.

Naime, ova je haklerska družina izgubila dva zadnja finala "Ulice", ali sada je pokazala da je iz toga nešto i naučila te ovaj put otišla do kraja. Da je bilo lako i nije, jer su u finalu vodili 3:1, a potom im je bio poništen gol za 4:1, što su iskusniji protivnici iskoristili da poravnaju i susret odvedu do ruleta šesteraca. No, ostali su čvrstih živaca i potvrdili da nastavljaju stopama svojih prethodnika, dvostrukih osvajača "Ulice" i mnogih drugih malonogometnih turnira.

Trodnevni turnir i ove su godine organizirali društvo prijatelja Franka Radolovića i udruga MNK Veruda, a okupio je 24 momčadi koje su bile podijeljene u šest skupina. Nakon razigravanja po skupinama prolazak u osminu finala izborile su po dvije najbolje momčadi, kojima su se pridružile četiri najuspješnije trećeplasirane, i potom je uslijedio nokaut sistem. U njemu su se najuspješnijim pokazali hakleri Toleda, kojima je uz pobjednički pehar pripala i novčana nagrada od pet tisuća kuna, kao i dvije pojedinačne nagrade.

Najboljim igračem proglašen je Kristijan Glavaš za što je nagrađen peharom i dresom, dok je Aleks Šumberac kao najbolji golman dobio pehar i rukavice. Titulu najboljeg strijelca osvojio je Mate Bulgarija (AD Tokić), koji je postigao devet golova. El Stil se za poraz u finalu utješio nagradom od tri tisuće kuna, trećeplasirani AD Tokić dobio je dvije tisuće kuna, dok su hakleri Limpress Vinkurana za osvojeno četvrto mjesto u džep, odnosno u pehar, pospremili tisuću kuna.

Pobjednička momčad igrala je u sastavu: Aleks Šumberac, Doni Tanković, Kristijan Glavaš, Nikola Prelčec, Valentino Stepčić, Paolo Grbac, Adnan Hasanbegović, Ajdin Kamber, Luka Strineka i Stefano Ljubešić. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter