Pula: Odgodeno zatvaranje rive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je najavljeno da ce zbog gradnje obalnog kolektora pulska riva i Flaciusova ulica biti zatvorene za promet od 1. ožujka, do kraja ovog tjedna to se još uvijek nece dogoditi. Razlog je nezakljucen postupak potpisivanja ugovora o izvodenju radova.

No od cetvrtka se za promet zatvara dio Zagrebacke ulice, od žute do Medicinske škole, odnosno od križanja s Rakovcevom ulicom do križanja s Ulicom Rižanske skupštine, u duljini oko 300 metara.

Spomenuta dionica Zagrebacke ulice bit ce zatvorena za promet zbog kompletne rekonstrukcije prometnice i svih komunalnih instalacija: bit ce izgradena nova vodovodna mreža, fekalna kanalizacija i oborinski sustav te provedena plinofikacija.

Prilikom rekonstrukcije Zagrebacke ulice, kako je Grad inzistirao, nece se zatvarati raskrižja ove prometnice s Rakovcevom i Stankovicem. Ti radovi mogu se izvoditi iskljucivo u nocnim satima te jedna traka mora biti otvorena za promet.

Radove ce, uz komunalna poduzeca, izvoditi pulske Ceste, odabrane na natjecaju, a radovi su vrijedni 3,7 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno oko 4,5 milijuna kuna. Ne bude li neocekivanih problema, završetak rekonstrukcije ocekuje se uoci ovogodišnje turisticke sezone.


Podijeli: Facebook Twiter