Pula od vikenda povezana s Parizom

Ryanair otvara sezonu (arhiva)
Ryanair otvara sezonu (arhiva)

Protekle nedjelje u pulsku zračnu luku sletio je prvi ovosezonski inozemni zrakoplov niskotarifne kompanije Ryanair i tako u redovnom linijskom prometu povezao Pulu s Parizom. Time je pulski aerodrom tempirano pred uskrsne blagdane otvorio sezonu letenja te nakon podužeg zimskog sna i letova isključivo prema Zagrebu - ponovno zaživio.

Voditelj prometno-tehničkog sektora i razvoja Andrija Kuzmanić potvrđuje da se tijekom uskrsnih blagdana očekuje i uspostavljanje linije iz Bruxellesa, a uz svakodnevni domaći let prema Zagrebu, startaju i letovi prema Oslu.

Iako sezona službeno počinje 31. ožujka, pulski aerodrom već sada ima kartu letenja pa su tako najavljeni letovi prema Londonu, Frankfurtu, Amsterdamu, Kölnu, Berlinu i Beogradu. Tu su i linije prema Glasgowu, Newcastleu, Kopenhagenu, Moskvi, Stockholmu, Helsinkiju, Manchesteru, Münchenu, Leedsu Bradfordu i Samari.

Tijekom prošle godine kroz pulsku je zračnu luku prošlo ukupno 377.428 putnika, a ove se godine očekuje povećanje tog broja za 7 posto. Samo u ovoj godini uvedene su dodatne linije kompanijom Jet2.com prema Glasgowu, Newcastleu i Leedsu Bradfordu. Novost je i linija Croatia Airlinesa prema Frankfurtu, SAS-ov let prema Kopenhagenu i Stockholmu, a uvedena je i dodatna linija za Moskvu, avio-prijevoznika Siberia Airlines. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter