Pula: Od utorka manje parkirnih mjesta na rivi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od utorka postepeno ce se zatvarati riva za promet uslijed izgradnje obalnog kolektora pulskog kanalizacijskog sustava. Izvodaci radova, zagrebacki Viadukt, GP Krk i GK Varaždin, prvog radnog dana narednog tjedna zapocet ce uklanjanje stupova javne rasvjete i urbane opreme duž same obale da bi se osigurao koridor interventnim vozilima i dostavi velikih sekcija za potrebe brodogradilišta koja ce se odvijati vlakom po industrijskom kolosijeku, kako je naznaceno, iskljucivo u nocnim satima.

Zbog tih radova duž rive ce se postepeno smanjivati broj parkirnih mjesta, a zbog samih radova i prometna protocnost rivom. Neosporno je da ce pripremni radovi osposobljavanja koridora po obali rive, priprema gradilišta i postavljanje prometne signalizacija te samo prisustvo teške mehanizacije uzrokovati zastoje u prometu. Stoga se preporucuje da gradani vec od utorka, bez obzira što nece u potpunosti biti zatvorena za promet, pocnu izbjegavati rivu i privikavaju se izbjegavanju najužeg dijela centra grada.

Usporedo s tom pripremom gradilišta i koridora postavljat ce se 300-tinjak prometnih znakova te iscrtati nova horizontalna signalizacija za novu preregulaciju prometa, a o njezinom stupanju na snagu, tvrdi se iz gradske uprave, javnost ce biti pravodobno obaviještena.

Poznato je da ce se prvi radovi izvoditi u središnjem dijelu Flaciusove, od zgrade uprave brodogradilišta do zgrade pošte, odnosno na dijelu rive od zgrade Lucke kapetanije do semafora. Osim što Grad inzistira da se te dionice prve okoncaju zbog uspostave donekle normalizacije života starogradske jezgre, te su lokacije i arheolozi oznacili kao mjesta sigurnog istraživanja. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter