Pula: Od utorka bez parkiranja u Dobrilinoj ulici

Od utorka zabranjeno parkiranje u Dobrilinoj (D. ŠTIFANIĆ)
Od utorka zabranjeno parkiranje u Dobrilinoj (D. ŠTIFANIĆ)

Od utorka se u Dobrilinoj ulici uz Dom hrvatskih branitelja ukida mogućnost parkiranja. Grad Pula odlučio je uvesti novu regulaciju prometa, odnosno parkiranja, kojom se želi olakšati prometovanje i poboljšati protok vozila Dobrilinom ulicom s obzirom da su do sada vozila iz Leharove ulice (između Doma hrvatskih branitelja i Pošte) čekala ona iz smjera bulevara koja imaju prednost.

Parkirna mjesta uz jednu stranu Doma hrvatskih branitelja ukidaju se na kolniku Dobriline ulice od raskrižja s Arsenalskom ulicom (od semafora na bulevaru) pa sve do Laginjine ulice (skretanja za Giardine).

Takva prometna regulacija omogućit će dvotračni promet vozilima kako bi se olakšalo uključivanje u Dobrilinu ulicu iz Leharove ulice i Arsenalske ulice te uključivanje u Laginjinu ulicu iz Dobriline ulice prema Giardinima.

Zabrana parkiranja u Dobrilinoj ulici ionako bi se dogodila završetkom izgradnje obalnog kolektora u Flaciusovoj ulici kod Pošte. Naime, kako bi se omogućio dvotračni promet s rive u planu je bilo ukidanje parkiranja uz Dom branitelja u Dobrilinoj ulici.

Završetkom arheoloških istraživanja, odnosno vađenjem antičkog broda u Flaciusovoj ulici, te finaliziranjem radova na polaganju kanalizacijskih cijevi oborinskog kolektora, za promet će se u cijelosti otvoriti Flaciusova ulica iz koje će se moći prometovati prema Arsenalskoj, odnosno Dobrilinoj ulici. Tek tada će jednosmjerni promet na Rivi zaživjeti na predviđen način i doći do punog izražaja.

Iz gradske uprave najavili su nam da završetak svih radova u Flaciusovoj ulici očekuju ove jeseni, te će tada Flaciusova ulica biti otvorena za promet. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter