Pula: Od Titova parka do blatnjave površine

Uklanjanje raslinja u Titovom parku
Uklanjanje raslinja u Titovom parku

U mjesec dana, otkad su počeli radovi u njemu, Titov park na pulskoj rivi ogoljen je do neprepoznatljivosti. Nestali su brojni grmovi, dječje igralište, a zbog prolaska teških strojeva i dugotrajnih kiša cijeli je park postao jedna velika blatnjava površina. Dio biljaka je, po informacijama iz Herculanee, preseljen u druge parkove, a dio oko Rojca.

Kako kažu iz Herculanee, Grad Pula naručio je projekt uređenja Titovog parka, izradila ga je tvrtka Kappo iz Rovinja, a Herculanea je provela javnu nabavu za izbor izvođača radova. Na natječaju, objavljenom 19. prosinca lani, odabran je najpovoljniji ponuđač, tvrtka TGT Adriatic iz Pule, koja je krajem veljače počela s radovima.

Javni natječaj, pojašnjavaju iz Herculanee, sadržavao je tri skupine radova - građevinske i zemljane, sadni materijal te sustav za zalijevanje, a javila su se ukupno tri ponuđača. Obveza tvrtke TGT Adriatic su zemljani i građevinski radovi, koji obuhvaćaju i sanaciju Radauševog spomenika te postavljanje sustava za zalijevanje. Ukupna cijena je 1,2 milijuna kuna bez PDV-a.

U pripremnim radovima sudjelovala je Herculanea, koja je uklonila postojeće bilje, demontirala parkovnu opremu, uklonila i deponirala kamene ploče i ivičnjake sa staza te demontirala dječja igrališta i deponirala ih u svoje skladište Herculanee s namjerom da se igrala poprave, oboje i kasnije vrate na isto mjesto. (piše S. ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter