Pula: Od srijede Giardini zatvoreni za promet

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Projekt plinofikacije Pule bliži se kraju, a radovi u samom središtu grada označili su ulazak u posljednju fazu. Nakon polaganja cijevi, asfaltiranja i puštanja u promet Zagrebačke ulice, radovi na plinofikaciji od srijede, 14. siječnja, krenut će na druge dvije lokacije istodobno. I to one najprometnije.

Prva dionica na kojoj će se odvijati radovi odnosi se na Mletačku ulicu i to od križanja sa Zagrebačkom ulicom, od žute škole do križanja s Krmpotićevom ulicom kod roza zgrade, te u nastavku od križanja Mletačke s Flanatičkom i Ronjgovom ulicom. Radovi će se odvijati jednim prometnim trakom pa će se promet ovim dionicama privremeno odvijati jednim prometnim trakom.

Nakon što je uoči turističke sezone dovršena plinofikacija prvog dijela Giardina, od ljekarne do Arene, od srijede će započeti plinofikacija preostalog dijela Giardina, od zgrade Istarskog narodnog kazališta do ljekarne, odnosno, od raskrižja Laginjine i Smaregline ulice do raskrižja Giardina sa Zagrebačkom ulicom. Prilikom ovih radova na Giardinima promet će se u potpunosti obustaviti, a ta se zabrana prometovanja odnosi čak i na autobuse javnog gradskog prijevoznika Pulaprometa. Početnim dijelom Giardina tako će, osim građevinskih strojeva, moći prometovati samo interventna vozila policije, hitne pomoći i vatrogasaca.

Prema planu, svi radovi trebali bi biti okončani do početka ožujka ove godine. No, s obzirom da su i prilikom prve plinofikacije Giardina, u Istarskoj ulici, na plitkoj dubini pronađeni arheološki ostaci, koji doduše nisu pretjerano usporili radove, pretpostavlja se da je i u ovom dijelu Giardina takav scenarij moguć pa tek treba vidjeti koji će biti krajnji rok radova. Pogotovo što se, osim prometnice na Giardinima, radovi namjeravaju odvijati i djelomično preko korza gdje će se postaviti privremena plinovodna mreža za najviše dijelove starogradske jezgre, one na Kaštelu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter