Pula: Od srijede bez parkiranja na rivi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utorak je službeno pocela izgradnja obalnog kolektora duž pulske rive i Flaciusove ulice, iako se još ne zamjecuju pravi radovi. Naime, prometnica je i dalje otvorena, a tako ce, prema najavama, biti do kraja ovog radnog tjedna, doduše, od cetvrtka ce se prometovati otežano. Jedina promjena danas je bila ogradivanje parkirnog prostora žutom trakom upozorenja. Rijec je o obalnom dijelu na kojem ce se izvoditi prvi radovi za stvaranje koridora za prolaz interventnih vozila i velikih sekcija za brodogradilište Uljanik.

S obalnog pojasa izmjestit ce se stupovi javne rasvjete i urbana oprema, stoga i onemoguciti parkiranje u tom pojasu. Kako smo saznali od jednog radnika, postavljanje traka koje oznacavaju gradilište na parkirnim mjestima duž rive pokušaj je da se obalni dio postepeno isprazni od parkiranih vozila. Sve dok se ne izradi koridor na obalnom dijelu, na kamenim plocama rive, prometnica ce biti otvorena za promet.

No, cini se da parkirana vozila nisu pravi razlog što radovi na rivi još nisu poceli, vec to što je za promet zatvoren drugi vrlo važan prometni pravac. Naime, u sklopu potpune rekonstrukcije dijela Zagrebacke ulice od žute do Medicinske škole, odnosno od križanja s Rakovcevom do križanja s Ulicom Rižanske skupštine, koje izvode djelatnici Cesta, zatvoreno je raskrižje sa Stankovicevom ulicom, cime je blokiran promet iz smjera Vidikovca i Verude prema Šijani preko središnjeg gradskog prometnog pravca.

- Teško je ocekivati da se riva u potpunosti zatvori za promet dok traju radovi na raskrižju Zagrebacke i Stankoviceve ulice. To nije realno jer bi dovelo do prometnog kolapsa. Na raskrižju je dovršena preljevna gradevina i slijedi polaganje kolektora, vjerujem da ce do kraja tjedna i ti radovi biti okoncani te ce raskrižje biti pušteno u promet. U meduvremenu na rivi izvodac ogranicava parkiranje i ograduje obalni dio te ovog tjedna slijedi dolazak ljudstva i mehanizacije na rivu, najavljuje Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu. (Goran ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter