Pula: Od ponedjeljka riva dvosmjerna

Puljani će od ponedjeljka rivom iznova prometovati dvosmjerno (D. ŠTIFANIĆ)
Puljani će od ponedjeljka rivom iznova prometovati dvosmjerno (D. ŠTIFANIĆ)

Od ponedjeljka, 2. lipnja, promet rivom i Flaciusovom ulicom u Puli iznova će, nakon dvije godine, biti dvosmjeran. Prvog radnog dana sljedećeg tjedna Puljani će dočekati da s bulevara mogu skrenuti na rivu, nakon što se nadolazećeg vikenda implementira nova prometna signalizacija kojom će se omogućiti ostvarenje želje većine građana.

"Nakon okončanja izgradnje obalnog kolektora na dionici pulske rive, a sve u cilju što efikasnijeg prometovanja i bolje protočnosti prometa u centru grada, od ponedjeljka će se rivom prometovati dvosmjerno. Za takav se prometni režim izjasnila većina građana putem e-Konzultacija koje je Grad pokrenuo proteklog mjeseca upravo s ciljem što boljeg dijaloga s građanima", piše u priopćenju gradske uprave.

- Uglavnom će sve biti isto kao i prije radova na rivi. Ishodovane su suglasnosti, gradonačelnik je usvojio zaključak, a preko vikenda će se iscrtati i postaviti nova prometna signalizacija uz minimalne zahvate i prilagođavanje programa rada semafora na križanjima s bulevarom, odnosno Ulicom Sv. Ivana.

Već je prilikom radova na rivi izgrađen temelj za konzolu potrebnu za rad semafora, dok će se cik-cak linije izbrisati, kaže Damir Prhat, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Također, duž rive ponovno će se dozvoliti parkiranje te će tako ondje biti 80-ak parkirnih mjesta.

- Nisam siguran da ćemo uspjeti to učiniti do ponedjeljka, ali u planu je vraćanje mogućnosti parkiranja vozila duž obalnog dijela rive, kao što je to bilo prije izgradnje obalnog kolektora, poručuje pročelnik. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter