Pula: Od ponedjeljka naplata parkiranja u Castropoli

Ulica Castropola (M. ANGELINI/arhiva)
Ulica Castropola (M. ANGELINI/arhiva)

Nakon pregleda označenih parkirnih mjesta u Puli na Kaštelu, odnosno Ulici Castropola i Usponu sv. Stjepana, iscrtat će se i označiti dodatnih 25 parkirnih mjesta, i to na onim dijelovima ulice gdje je procijenjeno da je to moguće bez da se utječe na kolanje prometa.

Dio je to priprema za uvođenje nove regulacije prometovanja i parkiranja na Kaštelu nakon što se odustalo od dugogodišnje regulacije rampama i beskontaktnim karticama. Parkiranje će biti omogućeno samo u širim dijelovima prometnice, gdje parkirana vozila neće smetati prometovanju, dok je na ostalim dijelovima parkiranje zabranjeno.

Na ulazu u Castropolu o tome koliko je slobodnih parkirnih mjesta vozače će informirati ploča koja je povezana sa senzorima na parkirnim mjestima, koji se upravo postavljaju.

- S obzirom na prostorne mogućnosti odlučili smo u Castropoli omogućiti dodatnih 15-ak parkirnih mjesta, od čega dva za osobe s invaliditetom na Usponu sv. Stjepana kod zdravstvenog i mirovinskog zavoda te desetak mjesta na površini kod Povijesnog muzeja na Kaštelu.

To je gotovo dvostruko povećanje parkirnih mjesta na prometnici, uz dodatnih 30-ak na parkirnoj površini kod Tehničke škole, kaže resorni pročelnik Damir Prhat. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter