Pula: Od ponedjeljka kazne za vožnju rivom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema priopcenju koje je stiglo iz Grada Pule, od ponedjeljka ce policija pojacati kontrolu poštivanja prometa na Rivi.
"Zbog opsega i kompleksnosti radova na izgradnji fekalne i oborinske kanalizacije na rivi promet ovim dijelom grada posve je zabranjen, a od ponedjeljka 4. lipnja prometna policija kažnjavat ce sve osobe koje budu zatecene u upravljanju vozilom u zoni zabrane prometovanja, kao i vozila koja budu nepropisno parkirana unutar zone privremene regulacije prometa", piše izmedu ostalog u priopcenju.

"Od sada ce dijelom rive kojim se odvijaju radovi moci prometovati iskljucivo vozila za potrebe opskrbe Uljanika i vozila s posebnom dozvolom Grada Pule. Na samom ulazu u gradilište bit ce postavljene betonske zapreke da bi se onemogucio prolaz neovlaštenih vozila. Posebno zadužen djelatnik regulirat ce i kontrolirati promet. Fizicke barijere bit ce postavljene i na nogostupima da bi se povecala sigurnost pješaka i onemogucio prolaz motora i mopeda", piše nadalje u priopcenju.

Odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama minimalna kazna koja je propisana za nepridržavanje ogranicenja, zabrana i obveza izraženih pomocu postavljenih prometnih znakova iznosi 500 kuna.





Isti zakon propisuje i zabranu prometovanja nogostupima, odnosno propisano je da vozac motornog vozila (ukljucujuci mopede i motocikle) za kretanje u prometu mora koristiti iskljucivo kolnik. Predvidena kazna za nepridržavanje ove odredbe iznosi 300 kuna.

"Za vrijeme izvodenja radova osigurana su privremena parkirališna mjesta na kojima gradani mogu parkirati svoja vozila, a nalaze se preko puta Veslackog kluba duž ulice 119. Brigade, u ulici Sv. Ivana, duž cijele ulice na lijevoj strani ulice iz smjera Rive, duž Kandlerove do pješacke zone te uz ulicu Marsovo polje preko puta Mljekare i kod bivšeg vojnog poligona.", piše u priopcenju gradskih službi. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter