Pula od MORH-a traži 11 nekretnina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonacelnik Boris Miletic ocekuje konacno datum kada ce ga odgovorne osobe primiti u Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom. Kako saznajemo, pred tri godine redovno su slani istovjetni zahtjevi, a konacno, pocetkom 2011., postoji realna mogucnost da do tog dugoocekivanog sastanka i dode.

- Želja mi je da konacno riješim pitanje raspolaganja nekim napuštenim nekretninama u gradu Puli. To nisu iskljucivo bivši vojni objekti, ali radi se o desetak objekata na, za Grad, vrlo vrijednim lokacijama, koji se ne koriste, nisu ni u kakvoj funkciji i propadaju, rekao je Miletic.

Upitan o kojim se konkretno nekretninama radi, naveo je zgradu preko puta Uljanika, odnosno pored samackog hotela, u kojem bi Grad želio pokrenuti poduzetnicki inkubator. Nadalje, kaže, trebalo bi porazgovarati o buducoj namjeni takozvanog vojnog poligona na Marsovom polju uz Premantursku cestu.





- Naša je želja da se taj poligon stavi u funkciju sporta i da tu budu tereni za pripremu sportaša. Osim toga, želio bih porazgovarati i o podrucju Valelunga 2, gdje želimo preseliti komunalna poduzeca. Bit ce rijeci i o zgradi bivše vojarne "Vladimir Gortan" u Šijani, koja je bila namijenjena za Ured državne uprave.

S obzirom na to da se taj ured poprilicno smanjio i da su smanjili obim poslova, više im nece trebati. S druge strane, stoji napuštena, uništena i u njoj se okupljaju ovisnici, pa je bolje da bude u nekoj funkciji, kaže Miletic.

O tocnom ce terminu odlaska u Zagreb na razgovor s nadležnima obavijestiti javnost, kao i o rezultatima tih razgovora. Na upit hoce li tražiti da im država pokloni te objekte ili ih je Grad spreman platiti, gradonacelnik kaže da bi i davanje na uporabu na odredeni broj godina bilo sasvim zadovoljavajuce i prihvatljivo rješenje pa i za one gradevine koje su ionako prazne i polako propadaju.

Prema podacima koje smo dobili od procelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata, detektirano je 11 nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske za ciji je prijenos zainteresiran Grad jer smatraju da bi ih mogli inkorporirati u gradske sadržaje.

Na Marsovom polju spominju se cak dvije lokacije, ukupne površine od gotovo 400 tisuca cetvornih metara, od kojih je jedna predvidena za, kao što je rekao gradonacelnik, sportsko-rekreacijsku namjenu, a druga za zelenu površinu.

Spomenuta Uljanikova zgrada predvidena je za gospodarsku namjenu na površini od 17.350 kvadrata. Radi se i o lokaciji Mornar, površine 7.199 kvadrata, za koju je u GUP-u predvidena sportsko-rekreacijska namjena, te sedam lokacija na potezu izmedu Verudele i Zlatnih stijena, površine 113,7 tisuca kadrata, na kojima je predvidena ugostiteljsko-turisticka i sportsko-rekreacijska namjena te zaštitne zelene površine. Sada se tu nalaze šume, pašnjaci i fortifikacijski objekti, poput bunkera.

Medutim, tijekom razgovora u Zagrebu trebalo bi biti rijeci i o još nekim nekretninama, prije svega Hidrobazi i Monumentima, kao i nastavnom zemljištu predvidenom za smještaj više komunalnih poduzeca.


Podijeli: Facebook Twiter