Pula: Od danas po gradu najbolje - pješice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Svjesni smo da imamo velikih problema s prometom u gradu. Medutim, tijekom trajanja filmskog festivala ne možemo drugacije i stoga smo zatražili da se svih sedam dana od 19, odnosno 20 sati do jutra za promet zatvori plato ispred Arene i prilazne ceste. Naime, tijekom projekcije filmova u amfiteatru se gase svjetla, a zbog velikog broja gledatelja, koji su i lani potvrdili opravdanost takvih mjera, moramo tako postupiti. Ispred Arene cirkulira veliki broj ljudi, a svjetla nema. Zbog njihove sigurnosti i našeg mira nužno je zatvaranje tih ulica", rekla nam je ravnateljica Pula Film Festivala Zdenka Viškovic Vukic.

Procelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat potvrdio je da su dobili takav zahtjev te da ce mu i udovoljiti, iako su i u Gradu svjesni da ce se zbog radova na rivi ovogodišnje zatvaranje ulica oko Arene puno više osjetiti.

Uz zatvaranje ulica od 19 sati nadalje tijekom svih dana trajanja festivala, Prhat kaže da ce danas zbog dolaska šticenih osoba, a u skladu s dogovorom s protokolom Ureda predsjednika RH, onemoguciti parkiranje od Kolodvorske do Carrarine ulice, što ce vrijediti samo danas.

I iz PU istarske dobili smo detaljan raspored zatvaranja ulica i onemogucavanja parkiranja.

"Za vrijeme trajanja Festivala igranog filma u Puli, odnosno od 21. do 28. srpnja, od 19 do 2 sata na prometnicama oko Arene bit ce zabranjen promet motornih vozila. Zabrana prometa vrijedit ce u Istarskoj ulici, od raskrižja sa Scalierovom do Trga Nimfej, na dijelu Trga Nimfej, od Istarske do Flavijevske ulice, u produžetku Kolodvorske ulice od raskrižja s Ulicom Starih statuta do Trga Nimfej, potom u Amfiteatarskoj i Gladijatorskoj ulici te na raskrižju s Trgom ozad Arene. Zabrana ce vrijediti i u Scalierovoj ulici od raskrižja s Istarskom ulicom do raskrižja s Trgom ozad Arene." (S. ZRINIC TERLEVIC)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter