Pula: Očišćene šumice Boškarica i Lungomare

Očistili šumicu Lungomare
Očistili šumicu Lungomare

Koordinacija udruga branitelja prihvatila se pokroviteljstva nad šumom Boškarica u kojoj se nalazi Dom za psihički oboljele osobe Vila Maria, a u suglasnosti s Hrvatskim šumama i djelatnicima spomenutog doma. Stoga su se danas okupili u velikom broju kako bi u drugoj ovogodišnjoj akciji očistili dio šume uz prilaznu cestu od bujnog raslinja i otpalih grana. Akciji se odazvalo stotinjak članova raznih istarskih udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, udovice branitelja, ali i djelatnici Vile Marije, Herculanea i Javna vatrogasna postrojba Pula.

- Danas ćemo nakon radne akcije potpisati povelju prijateljstva s Vilom Marijom i službeno postati pokrovitelji uređenja šumice Boškarica s ciljem da je pretvorimo u park-šumu, na zadovoljstvo štićenika doma, ali i samih građana. Nažalost, ova šuma, baš kao i štićenici doma, pa i sami branitelji, nose određenu stigmu u javnosti koju želimo skinuti i pretvoriti Boškaricu u lijepo i ugodno mjesto za druženje i rekreaciju svih Puljana, rekao je predsjednik koordinacije udruga branitelja Vinko Knez.

U svrhu toga redovno će održavati ovakve akcije uređenja i čišćenje šumice u proljeće i jesen, a moguće i češće, naglasio je Knez, te se nadaju da će i Grad Pula ponovo izaći ususret njihovoj inicijativi, kao što se sada uključio nabavkom potrebnih alata, i postaviti javnu rasvjetu duž ceste koja vodi prema Vili Mariji.

Radnici Calucema, odnosno pulske cementare, zajedno s članovima mjesnih odbora Sv. Polipark i Vidikovac, u suradnji s članovima SDP-a i Forma mladih SDP-a, zaključili ovogodišnju ekološku akciju "Čistimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica" započetu u svibnju, koja se održava već petu godinu. Danas je očišćena šumica Lungomare.

Svibanjski dio akcije bio je obogaćen i sportskim sadržajima, dok su u ovoj jesenskoj akciji očišćena srušena suha stabla i popadale grane te drugi otpad. Pored ove akcije planirana je još najmanje jedna, i to u studenom ispod hotela Pula, na površini koja je UPU-om predviđena kao zona rekreacije. Osim čišćenja, planira se postaviti više klupa te zonu tog parka ograditi živom ogradom, kako je predviđeno i planom akcije MO-a Sv. Polikarp-Sisplac i Grada Pule.

Sve su akcije i u funkciji druženja koja uvijek završavaju prigodnim domjenkom na SRC-u Valkane. (P. S., N. J.)


Podijeli: Facebook Twiter